Efeler Belediye Meclisi İlk Toplantısını Yaptı

Efeler Belediye Meclisi İlk Toplantısını Yaptı

Yerel seçimler sonrası ilk toplantısını yapan Efeler Belediye Meclis üyeleri, toplantıda komisyonların üye seçimi gerçekleştirdi. Efeler Belediye Meclisinde Belediye başkanı ile birlikte 19 CHP, 10 AK Parti ve 9 da MHP’li üye bulunuyor.

AYDIN 24 HABER

Yerel seçimler sonrası ilk toplantısını yapan Efeler Belediye Meclis üyeleri, toplantıda komisyonların üye seçimi gerçekleştirdi. Efeler Belediye Meclisinde Belediye başkanı ile birlikte 19 CHP, 10 AK Parti ve 9 da MHP’li üye bulunuyor.

ÖZAKCAN ROZET TAKTI

Efeler Belediye Meclis toplantısı Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclis salonunda toplandı. Toplantının açılışında konuşan Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, yeni dönemin Efeler ilçesine ve Aydın’a hayırlı olmasını diledi. Parti gurupları adına CHP’li Halis Günday, AK Parti’li Rıza Posacı ve MHP’li Nedim Ünal’a meclis üyesi rozeti Başkan Mesut Özakcan tarafından takıldı.

MECLİSTE AK PARTİ- MHP İTTİFAKI

Toplantıda Meclis divan kâtipliği, 1. Başkan vekilliği, 2. Başkan vekilliği, Encümen üyeliği ve komisyon üyelerinin seçimleri yapıldı. Katip üyelikler, meclis başkan vekili ve meclis 2. başkan vekili ile encümen üyeleri seçimlerinde AK Parti ile MHP ortak hareket etti. AK Parti ve MHP meclis grupları aynı kişileri aday göstererek Efeler Belediye Meclisi’nin ilk toplantısında ittifak yaptı. Yasa gereği gizli oyla yapılan oylamada CHP listesine 19, AK Parti ve MHP ortak listesine 19 oy çıktı. Oyların eşit çıkması üzerine oylama ikinci kez tekrarlandı. Yeniden CHP listesi 19, AK Parti ve MHP ortak listesine 19 oy çıkınca kura çekildi. Kura çekimini Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan yaptı. Böylece gizli oylama ile seçilen üyelikler kura ile belirlenmiş oldu.

KOMİSYON ÜYELERİ BELİRLENDİ

Meclis divan kâtipliğine AK Parti’den Salih Kozalı ve MHP’den Afşin Burak Öztürk seçildi. 1. Başkan vekiliğine CHP’den Hali Günday, 2. Başkan vekilliğine CHP’den Hulisi Şahinci, Encümen üyeliğine CHP’den Ramazan Balcı ve İsmail Türkbay, AK Parti’den Tahsin Serttaş, İmar Komisyonuna CHP’den Fikri Aydın, Evrim Karakoz, Regaip Sarı, AK Parti’den Mahmur Yüce, MHP’den Yaşar Çetin, Çevre Sağlık Komisyonuna CHP’den Tuncay Olgun, Hasan Sarı, Mehmet Vergili, AK Parti’den Nurdan Kırışman, MHP’den Nedim Ünal seçildi. İnceleme Komisyonuna CHP’den Ufuk Güneş, AK Parti’den Ahmet Ünveren, MHP’DEN Ethem Yeşilyurt seçildi. Plan ve Bütçe Komisyonu CHP’den Hakkı Gümüş, Çetin Dokuzlu, Barış Altıntaş, AK Parti’den Ramazan Subaşı, MHP’den Yaşar Çetin seçildi. Esnaf ve Pazaryeri Komisyonuna CHP’den Hasan Sarı, Mehmet Vergili, Regaip Sarı, AK Parti’den Salih Kozalı, MHP’den Yusuf Temel, Ulaşım ve Engelliler Komisyonuna CHP’den Sümran Ünal, Regaip Sarı, Sıdıka Fahlioğlulları, AK Parti’den Özcan Petekkaya, MHP’den Ertuğrul Özdemir seçildi. Hukuk Komisyonuna CHP’den Ufuk Güneş, Gandeher İlhan, Erdal Sakallı, AK Parti’den Tahsin Serttaş, MHP’den Afşin Burak Öztürk seçildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.