Efeler Belediye Meclisi’nde Muhalefete Şok Üstüne Şok

Efeler Belediye Meclisi’nde Muhalefete Şok Üstüne Şok

Efeler Belediye Meclisi’nin ilk toplantısında AK Parti ve MHP’li üyeler şok üstüne şok yaşadı.İstedikleri olmayan muhalefet üyeleri önce meclisi terk etti sonra güvenlik görevlileri tarafından dışarıya çıkarıldı.Serttaş yaşananları "kovulduk" diye özetled

AYDIN 24 HABER

Efeler Belediye Meclisi Mesut Özakcan başkanlığında toplandı. Yasa gereği gizli oylama ile yapılması gereken katip üyelikleri, Meclis 1. ve 2. başkan vekillikleri ve encümen üyelikleri seçimlerinin seçimlerinde oylar eşit çıkınca kura çekildi. Katip üyelikleri seçiminde muhalefetin dediği olurken, başkan vekillikleri ve encümen üyeliklerinde kura ile CHP’li üyeler seçildi. Gündemin ilk 3 maddesi dışında görüşme yapılamayacağını savunan AK Pati ve MHP’li meclis üyelerinin isteğini Başkan Özakcan reddedince muhalefet üyeleri oturumu terk etti. Belediyenin 6. katındaki başka bir yerde toplantı yapmak isteyen meclis üyelerine izin  verilmeyince bu defa güvenlik görevlilerince dışarı çıkarıldı. AK Parti'li meclis üyesi Tahsin Serttaş yaşananları "kovulduk" sözleriyle özetledi.

"OTURUMA DEVAM EDİLMESİN"

Yerel seçimler sonrası ilk toplantısını yapan Efeler Belediye Meclis üyeleri, toplantıda komisyonların üye seçimi gerçekleştirdi. Gündemin ilk üç maddesi olan Katip üyelikleri, Meclis 1. ve 2. başkan vekillikleri ve encümen üyelikleri seçimlerinin ardından MHP’li Savaş Akçöltekin gündemin ilk 3 maddesi dışında görüşme yapılmasının hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan’dan oturumu kapatmasını istedi.

"HUKUKA UYGUN"

MHP’li Akçöltekin'e yanıt veren Başkan Özakcan, meclis gündeminin hukuka uygun olduğunu ve İçişleri Bakanlığı uzmanlarından görüş alınarak hazırlandığını söyleyerek gündemin 4. maddesi olan İhtisas Komisyonları seçimlerine geçti. Seçimlerin tamamlanmasının ardından söz alan MHP’li Nedim Ünal, MHP’li Savaş Akçöltekin gibi 3 maddenin dışında görüşme yapılamayacağını tekrarladı.

"HİZMET İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Efeler’in yeni kurulan bir belediye olduğunu ve gündem maddelerinin görüşülmemesi halinde hizmetin aksayacağını ifade eden Özakcan, “Efeler Belediyesi’nin bir binası bile yok. Toplantı yaptığımız bu salon bile büyükşehir belediyesinin. Milletvekilliğim döneminde günde 20 saat çalıştığımız zamanlar oldu. Halkımıza hizmet için çalışacağız ve gündem maddelerini görüşeceğiz. Aksi halde işçi ücretlerini bile ödeyemeyiz” diyerek görüşmenin devam edeceklerini kaydetti.

MHP'LİLER TERK ETTİ

Özakcan’dan sonra söz alan MHP’li Nedim Ünal, “ meclis gündeminin devam ettirilmesi halinde oturumu terk edeceğiz” diyerek oturumu terk etti. MHP’li meclis üyelerine dönerek “Hadi arkadaşlar oturumu terk ediyoruz” dedi. Bu sözler üzerine MHP gurubu meclisi terk etti.

"İSTİRAHATLER DİLİYORUM"

Nedim Ünal’dan sonra AK Parti gurubu adına Rıza Posacı söz aldı. Posacı’da tıpkı MHP grubu gibi oturuma devam edilmemesi yönünde görüş bildirdi. Başkan Özakcan oturumu devam ettirince, AK Parti'li Posacı “Sayın Başkan müsaadelerinizi istiyorum” dedi. Özakcan, Posacı ve AK Parti'li meclis üyelerine, "iyi istirahatler diliyorum" diye karşılık verdi. Bu diyalogtan sonra AK Parti gurubu da oturumu terk etti.

GÜVENLİK GÖREVLİLERİ DIŞARI ÇIKARDI

Meclisi terk eden AK Parti ve MHP meclis grubunun Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne ait 6. kattaki odalara girerek toplantı yaptıkları görüldü. Bu gelişme üzerine güvenlik görevlileri olaya müdahale etti. AK Parti ve MHP’li meclis üyeleri gurup toplantısı yapacaklarını söylese de kullandıkları odaların Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne ait olduğunu ve burada toplantı yapamayacakları bildirildi. Bu gelişme üzerine meclis üyeleri güvenlik görevlilerince dışarı çıkarıldı. 

"KOVULDUK"

Güvenlik görevlilerinin tutumunu tepki gösteren AK Parti'li Tahsin Serttaş, "belediyeden kovulduk" dedi.

mesut-ozakcan-004.jpg

efeler-belediye-meclisi’nde-muhalefete-sok-ustune-sok.JPG

efeler-belediye-meclisi’nde-muhalefete-sok-ustune-sok-001.JPG

efeler-belediye-meclisi’nde-muhalefete-sok-ustune-sok-002.JPG

efeler-belediye-meclisi’nde-muhalefete-sok-ustune-sok-003.JPG

efeler-belediye-meclisi’nde-muhalefete-sok-ustune-sok-004.JPG

efeler-belediye-meclisi’nde-muhalefete-sok-ustune-sok-005.JPG

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum