Efeler Belediyesi 2. Uluslararası Fotoğraf Çalıştayı başladı

Efeler Belediyesi 2. Uluslararası Fotoğraf Çalıştayı başladı

Efeler Belediyesi tarafından düzenlenen ‘2. Uluslararası Fotoğraf Çalıştayı’ düzenlenen açılış töreni ile başladı. Sanatçıların eserlerinden oluşan karma serginin de açılışının yapıldığı çalıştay 3 gü...

Efeler Belediyesi tarafından düzenlenen ‘2. Uluslararası Fotoğraf Çalıştayı’ düzenlenen açılış töreni ile başladı. Sanatçıların eserlerinden oluşan karma serginin de açılışının yapıldığı çalıştay 3 gün sürecek.

Polonya, Almanya, İran ve İngiltere’den olmak üzere 4 yabancı ülke ve ülkemizdeb 10 farklı şehirden olmak üzere toplam 40 fotoğraf sanatçısı ve sivil toplum kuruluşlarının katıldığı ‘2. Uluslararası Fotoğraf Çalıştayı’nın açılış töreni Milli Aydın Bankası Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene Efeler Belediyesi Başkan Yardımcısı O. Derya Tıkır, Efeler Kent Konseyi Başkanı Dr. Tuncay Erdemir, Efeler Belediye Meclis Üyeleri, Efeler Belediyesi Birim Müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda fotoğraf sanatı ile ilgilenen sanatçılar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Çalıştay Koordinatörü ve Sergi Küratörü Tahir Ün, “Hepimiz biliyoruz ki ülkemizde sanat son derece önemli bir yer tutmaktadır. Sanat, topluma yaşam ruhunu veren ve toplumun yaşam ile bağını yeniden kuran bir olgudur. Biz fotoğraf da bu bağlamda bakıyor, böyle bir çalıştayı ikinci kez yapabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Böyle bir olanağı biz fotoğrafçılara ve sanat dünyasına sağlayan Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan başta olmak üzere buraya gelerek özveri ile düşüncelerini bizlerle paylaşan, bizlere bir şeyler katmaya çalışan tüm fotoğraf sanatçılarına teşekkürü bir borç biliyorum” dedi.

Efeler Belediyesi olarak düzenledikleri çalıştaylarda ortaya çıkan eserlerin önemli sergi ve fuarlarda yer alarak kendilerine haklı gurur yaşattığını ifade eden Efeler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Yusuf Kalın, “Belediyemiz kurulduğu 2014 yılından bu yana dördüncü çalıştayımızı düzenliyoruz. Resim ve heykel olarak iki, fotoğraf olarak da iki olmak üzere dolu dolu geçen çalıştaylara imza attık, atmaya da devam ediyoruz. Daha önceki yapmış olduğumuz çalıştaylarda ortaya çıkan eserler ile, ilk olarak Mart ayında yapılan ‘ArtAnkara 3. Çağdaş Sanat Fuarı’nda yer aldık. Türkiye’nin önde gelen fuarlarından biri olan bu fuarda yer alan iki belediyeden birisi olarak büyük gurur yaşadık. Yine bu yıl Ege Üniversitesi tarafından düzenlenen ‘7. Uluslararası EgeArt Sanat Günleri’ açılış sergisi yine belediyemizin çalıştaylarından oluşan seçkilerle gerçekleşti. Yüzde 95 engelli ALS hastası ve fotoğraf sanatçısı Ali Var’da geçen sene olduğu gibi bu yılda bizi yalnız bırakmadı. Ali bey tam bir fotoğraf aşığı bir insan. İlk defa bir sanatçıyı art arda iki çalıştaya davet ettik. Sağ olsun kendisi de bizi kırmayarak buraya kadar geldi” diye konuştu.

Efeler ilçesinde sanat adına güzel işlere imza attıklarını kaydeden Kalın, “Sanat ve sanatçının her zaman yanında olan ve bizlere bu etkinlikleri düzenleme imkanı veren Efeler Belediye Başkanımız sayın Mesut Özakcan başta olmak üzere; 2. Uluslararası Fotoğraf Çalıştayı Koordinatörümüz Tahir Ün hocamıza, bugüne kadar düzenlediğimiz tüm çalıştaylarda emeği geçen herkese, çalıştaylarımıza katılan sanatçı dostlarımıza, etkinliklerde canla başla çalışan belediye personelimize ve etkinliklerde bizlerin yanında olan tüm sanatsever Efeler halkına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından program, sanatçıların 84 eserinin bulunduğu karma sergi açılışı ve Almanya’dan çalıştaya katılan fotoğraf sanatçısı Ralf J. Diemb öncülüğündeki söyleşi ile son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.