Efeler Belediyesi Bir Engeli Daha Ortadan Kaldırdı

Efeler Belediyesi Bir Engeli Daha Ortadan Kaldırdı

Efeler Belediyesi ve Efeler Halk Eğitim Merkezi tarafından ortaklaşa düzenlenen işaret dili kursunu başarıyla bitiren kursiyerlere sertifikaları verildi.

Efeler Belediyesi ve Efeler Halk Eğitim Merkezi tarafından ortaklaşa düzenlenen işaret dili kursunu başarıyla bitiren kursiyerlere sertifikaları verildi.

Efeler Belediyesi belediye meclis salonunda gerçekleştirilen sertifika törenine, Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, belediye başkan yardımcıları, Kurs Öğretmeni Nursen Eyiol ve 9 kursiyer katıldı. Kursa katılarak 120 saat süren eğitimden geçen Efeler Belediyesi personeli aldıkları işaret dili eğitimi sayesinde artık engelsiz bir Efeler Belediyesi oluşturacak.

Efeler Belediyesi personelinin başarılı bir kurs dönemi geçirdiği ifade eden Kurs Öğretmeni Nursen Eyiol, “Kursumuzun başlangıcında parmak alfabesini öğrettik. Daha sonra zaman kavramları, meslekler, işaret dilinin genel ve temel konularını öğrenildi. Yaklaşık 3 ay boyunca kursiyer arkadaşlarla uyumlu bir çalışmanın sonucunu en iyi şekilde aldık. Efeler Belediyesi olarak böyle güzel bir konuya değinerek, belediye bünyesinde çalışan insanlara bu dili öğrenme fırsatı vermiş olmanız beni çok mutlu etti” dedi.

“EFELER BELEDİYESİ İÇİN İŞİTME ENGELİ ENGEL OLMAKTAN ÇIKTI”

Bu kurs sayesinde ilçede yaşayan işitme engelli vatandaşların artık belediye ile iletişimlerinin daha sağlıklı olacağını ifade eden Eyiol, “ İşitme engellilerin dilinden anlayan bir ekip oluştu. Vatandaşlarımızın temel problemlerini anlayıp, çözebilecekler. Efeler Belediyesi için işitme engeli artık bir engel olmaktan çıktı” ifadelerini kullandı.

“BU BECERİYİ HERKES GÖRMELİ”

T.C. Efeler Belediyesi’nde bir engelin daha ortadan kalktığını ve bunu herkesin görmesi gerektiğini söyleyen Başkan Özakcan, “İşaret dili eğitimi alan personeli ilk defa, geçtiğimiz haftalarda Şehit Savcı M. Selim Kiraz Parkı’nda gerçekleştirilen toplu park açılışında izlemiştik. 10. Yıl Marşımızı işaret dili ile okumuşlardı. Zaman zaman belediyemizin etkinliklerinde, değişik gösteriler yaparak vatandaşlarımıza Efeler Belediyesi’nde bir engelin daha ortadan kalktığını herkese göstermeliyiz. Eminim ki gösterilerimizi izleyenler ve engelli vatandaşlarımız da bundan mutluluk duyacaklardır”

“BİR DİL BİR İNSAN”

Yeni bir şeyler öğrenmenin güzelliğini dile getiren Başkan Özakcan, “Bir dil, bir insan demek. Kursa katılan personelimiz işaret dili öğrenerek, bir insan daha kazanmış oldular” diye konuşarak kursiyerlere sertifikalarını verdi.

Başkan Özakcan tören sonunda Kurs Öğretmeni Eyiol’a, üzerinde T.C. Efeler Belediyesi logosu bulunan kahve fincanı takımını hediye ederek, verdiği eğitimden dolayı teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.