Efeler Belediyesi Çevrecileri Ödüllendirdi

Efeler Belediyesi Çevrecileri Ödüllendirdi

Efeler Belediyesi tarafından düzenlenen ’Ödüllü Atık Pil ve Bitkisel Atık Yağ Toplama Kampanyası’ kapsamında çeşitli kategorilerde ilk 3’e girmeye hak kazananlar ödüllendirildi.Belediye Meclis Salonu’...

Efeler Belediyesi tarafından düzenlenen ’Ödüllü Atık Pil ve Bitkisel Atık Yağ Toplama Kampanyası’ kapsamında çeşitli kategorilerde ilk 3’e girmeye hak kazananlar ödüllendirildi.

Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen ödül töreninde konuşma yapan Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, "Bilindiği üzere evlerde, iş yerlerinde, ulaşımda ve sanayide önemli miktarda pil kullanılmaktadır. Son yıllarda artan pil kullanımı insan sağlığı ve çevresi için potansiyel tehlike oluşturmaktadır. Dolayısıyla kullanılmış pillerin tehlike oluşturmaması için ayrı toplanması, taşınması ve geri kazanılması gerekmektedir. Bir pilin 4 metreküp toprağı ve 800 metrekare alanı kirletmiş olduğu düşünüldüğünde konunun önemi daha da iyi anlaşılmaktadır. Bitkisel atık yağlarda çevre insan sağlığına önemli ölçüde zarar vermektedir. Lavaboya dökülen atık yağlar yer altı sularımızı, akarsu, deniz ve göllerimize karışarak temiz su kaynaklarımızı yok etmektedir. Atık yağlar su kirliliğinin yüzde 52’sini oluşturur. Bir litre atık yağın lavaboya dökülmesi bir milyon litre içme suyunu kullanılamaz hale getirmek demektir "dedi.

2 BİN 200 KİLOGRAM ATIK PİL, 15 TON BİTKİSEL YAĞ TOPLANDI

Kampanyaya katkı sağlayarak atık pil ve bitkisel atık yağ toplayan herkese teşekkür eden Başkan Özakcan, "Atık pillerin ve bitkisel atık yağların diğer atıklardan ayrı olarak toplanmasının daha etkin ve daha yaygın bir şekilde sağlanması için belediyemiz tarafından 2015 Eylül-2016 Nisan döneminde çocuklar, gençler, yetişkinler, okullar, firmalar ve kurumlar ile mahalle muhtarlıklarını kapsayan ’Atık Pil ve Bitkisel Atık Yağ Toplama Kampanyası’nı düzenledik. Belediyemizde bulunan atık pil ve bitkisel atık yağ makinalarına atıklarını bırakan vatandaşlarımız da topladıkları puanlar ile kampanyamıza dahil olmuşlardır. 2015 Eylül ayı ile 2016 Nisan ayı arasındaki dönemde toplamda 2 bin 200 kilogram atık pil ve 15 ton bitkisel atık yağ toplanmıştır. Bu anlamda ilçe halkımızın, firmaların ve çocuklarımızın çevreye göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyor, çevreci yaklaşımlarının devamını diliyorum" diye konuştu.

ÖDÜLLERİ BAŞKAN ÖZAKCAN VERDİ

Konuşmaların ardından kampanya kapsamında ödül almaya hak kazanan isimlere ve kurumlara ödülleri Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan tarafından verildi.

Atık pil toplamada, birinciliği Çocuklar Kategorisi’nde 64,74 kg ile Selen Ürel, Gençler Kategorisi’nde 36,38 kg ile Bekir Süzen, Yetişkinler Kategorisi’nde 34,48 kg ile Ufuk Kasap, Firma-Kurum Kategorisi’nde 44 kg ile Tema Vakfı, Okullar Kategorisi’nde 416,14 kg ile Mustafa Kiriş Okulu, Mahalle Muhtarlığı Kategorisi’nde 5,64 kg ile Adnan Menderes Muhtarlığı elde etti. Bitkisel atık yağ toplamada, birinciliği Firmalar Kategorisi’nde 59,24 kg ile Vitamin C Aperatif, Okullar Kategorisi’nde ise 225 kg ile Yahya Kemal Beyatlı Okulu oldu. Öte yandan Efeler Belediyesi hizmet binasındaki atık pil ve bitkisel atık yağ makinalarına atıklarını getiren ve 1000 ile 250 arasında puan kazanan 16 kişi de ödüllendirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.