Efeler Belediyesi Güneş Enerjisi Santrali Kuracak

Efeler Belediyesi Güneş Enerjisi Santrali Kuracak

Efeler Belediye Meclisi Ekim ayı ilk toplantısı gerçekleştirildi.Başkan Özakcan’a Dalama Mahallesi’nde Güneş Enerji Santrali (GES) Projesi’nin yürütülmesi için yetki verildi.

Efeler Belediye Meclisi Ekim ayı ilk toplantısı gerçekleştirildi.

Efeler Belediyesi Meclis Salonu’nda Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan’ın başkanlık ettiği toplantıya Milliyetçi Hareket Partili Meclis Üyesi Nedim Ünal mazeretli olarak katılmadı. 22 maddenin görüşüldüğü toplantıda Başkan Özakcan’a Dalama Mahallesi’nde Güneş Enerji Santrali (GES) Projesi’nin yürütülmesi için yetki verildi.

Meclise gündem dışı olarak gelen Efeler Belediyesi’nin Dalama Mahallesinde Güneş Enerjisi Santrali (GES) Projesi maddesi gündeme alınarak görüşüldü. Konu ile ilgili açıklama yapan Başkan Özakcan, “Bilindiği gibi GES en zararsız enerji projesidir. GES projesi ile ilgili bir ön çalışmamız oldu. Bir MGW kadar belediyenin de Güneş Enerjisi Santrali yapma ve bunun yüzde yüzünün karşılanması yönünde bir imkan çıktı. Efeler Belediyesi olarak biz de bu imkanı değerlendirebilmek adına hazırlıklarımızı yaptık. İşlemlerin hızlanması ve projenin bir an önce hayata geçirilebilmesi için sizlerden yetki istiyorum” diye konuştu.

Özakcan konuşmasının ardından gündem maddesini meclis üyelerinin oylarına sundu. Oy birliği ile gündem maddesini kabul eden meclis üyeleri projenin Efeler Belediyesi’ne hayırlı olmasını diledi.

Diğer 21 gündem maddesi ise detaylı olarak incelenmek üzere ilgili komisyonlara havale edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.