Efeler Belediyesi İlk Korosunu Kurdu

Efeler Belediyesi İlk Korosunu Kurdu

Efeler Belediyesi, Türk Sanat Müziği Korosu kuruldu. Şef Nedim Tarımcıoğlu yönetiminde, Efeler Belediyesi Mili Aydın Bankası’nda çalışmalarına başlayan koroya yoğun ilgi oldu.Belediyenin etkinliklerin...

Efeler Belediyesi, Türk Sanat Müziği Korosu kuruldu. Şef Nedim Tarımcıoğlu yönetiminde, Efeler Belediyesi Mili Aydın Bankası’nda çalışmalarına başlayan koroya yoğun ilgi oldu.

Belediyenin etkinliklerinde ve milli bayramlarda görev alacak koroya hala müracaatlar devam ederken koro, ilk dersine farklı meslek dallarında görev yapan 35 Türk Sanat Müziği sever ile başladı. Birbirinden güzel parçaların repertuarda yer aldığını vurgulayan Şef Nedim Tarımcıoğlu, bahar ve yaz aylarında konser vereceklerini belirtti.

Belediye olarak kültürel etkinliklere her zaman destek verdiklerini belirten Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, “Şef Nedim Tarımcıoğlu’nun katkılarıyla, Efeler Belediyesi’ne bağlı Türk Sanat Müziği Korosu kuruldu. Keman, kanun, ud, ney ve ritmin bulunduğu orkestranın eşlik ettiği koro, çalışmalarına başladı. Her Pazartesi, saat 19.30-21.30 arası belediyemizin Milli Aydın Bankası’nda yapılacak koro çalışmalarına genci de, yaşlısı da ilgi gösteriyor. Uzun zamandır düşündüğümüz Türk Sanat Müziği Korosu oluşturma fikrini hayata geçirmenin sevincini yaşıyoruz. Kısa bir süre sonra Türk Halk Müziği Korosu’nu da hayata geçireceğiz. Hedefimiz Efeler halkına Türk sanat ve halk müziğini sevdirmektir. Bizim kültürümüzü yansıtacak olan şarkılara ve türkülere yer vermek istiyoruz. Efeler Belediyesi olarak katılan müzisyen arkadaşlarımıza ve gönülden destek veren herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.