Efeler Belediyesi Kurban Bayramına Hazır

Efeler Belediyesi Kurban Bayramına Hazır

Efeler Belediyesi yaklaşan Kurban Bayramı öncesi bütün hazırlıklarını yaparak, vatandaşa en iyi hizmeti vermek için gerekli bütün çalışmaları tamamladı.

- Efeler Belediyesi yaklaşan Kurban Bayramı öncesi bütün hazırlıklarını yaparak, vatandaşa en iyi hizmeti vermek için gerekli bütün çalışmaları tamamladı.

Efeler Belediyesi hizmet sınırları içinde yer alan mezbaha ve hayvan pazarında yeni düzenlemeler yapıldı. Özellikle hayvan pazarına hayvan satışı için şehir dışından ve uzak mahallelerden gelen vatandaşlar için 20 kişilik yatakhane ve kafeterya hazırlandı.

Efeler Belediyesi Başkan Vekili Sumran Ünal, birim müdürleri ile yaptığı toplantıda Kurban Bayramı hazırlıklarından söz etti. Ünal, alınan önlemlerden bahsederek, “Veterinerlik İşleri Müdürlüğümüz kurban bayramı öncesi hayvan pazarlarını düzenleyerek, gerekli veterinerlik hizmetlerini verecek. Kurban Bayramı süresince ise Belediyemiz mezbaha tesislerinde Kurban kesim hizmeti aralıksız devam edecek. Temizlik İşleri Müdürlüğü kurban kesim alanlarının genel temizliğinin sağlayacak ve bayramın süresince kesim yerlerini yıkayacak. Zabıta Müdürlüğü belediyemizce belirlenen kurban kesim alanları dışındaki umuma açık alanlarda kesim yapanlara müdahale edecek. Sağlık İşleri Müdürlüğü hayvan pazarına giriş ve çıkış yapan araçların dezenfektesinin yanı sıra kurban kesim alanlarını bayram süresince dezenfekte edilmesini sağlayacak. Park Bahçeler Müdürlüğü kurban Kesim alanlarının ot ve çalı temizliğini yapacak” diye konuştu.

MEZBAHADA DİN GÖREVLİSİ HAZIR BULUNACAK

Kurban Bayramında mezbahada kesilecek hayvanlar için bir din görevlisinin hazır bulanacağını belirten Ünal; “Vatandaşlarımızın dini vecibelerini yerine eksiksiz getirebilmeleri adına mezbaha tesislerinde Kurban Bayramı'nın 1. günü 1 din görevlisi hazır bulunacak. Efeler Belediyesi olarak vatandaşların kurbanlarını sağlığa uygun ortamlarda kesmesi için ilgili birim müdürlükleri ile ortak çalışmalar yaparak en iyi hizmeti sunacağız. Vatandaşlarımız kurbanlarını sağlıklı koşullarda ve İslami şartlara uygun olarak gönül rahatlığı içinde kesebilecekler” şeklinde konuştu.

EFELER BELEDİYESİ KURBAN BAYRAMINA HAZIR

EFELER BELEDİYESİ KURBAN BAYRAMINA HAZIR

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.