Efeler Belediyesi Mezarlıkların Çehresini Değiştiriyor

Efeler Belediyesi Mezarlıkların Çehresini Değiştiriyor

Efeler Belediyesi, ilçenin en büyük mezarlıklarından olan ve pilot olarak seçilen Kadıköy Mezarlığı’nın güzel bir görüntüye kavuşturulması için çalışma başlattı.Efeler Belediyesi Mezarlık Müdürlüğü ek...

Efeler Belediyesi, ilçenin en büyük mezarlıklarından olan ve pilot olarak seçilen Kadıköy Mezarlığı’nın güzel bir görüntüye kavuşturulması için çalışma başlattı.

Efeler Belediyesi Mezarlık Müdürlüğü ekiplerince, pilot bölge seçilen Kadıköy Mezarlığı’nda boş olan ve toprakları azalmış mezarlar dolduruldu, mezarlık yolu yapıldı, çevre düzenlemesi kapsamında mezarlıklara gül dikildi. Ayrıca Kadıköy Mezarlığı da dahil tüm mezarlıklarda (Kardeşköy, Dalama, Kırklar, Gödrenli, Alanlı, Karahayıt, Mesutlu, Gölhisar, Kozalaklı, Şevketiye, Kızılcaköy, Kuloğulları, Ovaeymir) toplam bin 800 adet fıstık çamı dikimi gerçekleştirildi.

“MEZARLIKLARIMIZA SAHİP ÇIKTIK”

İlçedeki tüm mezarlıklarda aynı çalışmaları gerçekleştireceklerini anlatan Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, ilçenin her türlü güzelliklere layık olduğunu belirterek, “Her zaman dedik; geçmişi olmayanın geleceği de olmaz. Mezarlıklarımız birçoğumuzun ortak kullanım alanı. Mezarlıklarda hepimizin bir geçmişi var. Atalarımızın yattığı mezarlıkların güzel ve bakımlı olmasını kim istemez. Hepimiz böyle bir durumdan memnun kalırız. Bu düşünce ile mezarlıklarımıza sahip çıktık” dedi.

“GÖRSEL GÜZELLİKLER ORTAYA ÇIKACAKTIR”

Mezarlıkların istinat duvarları ile çevresel peyzaj düzenlemelerini de çalışmalar kapsamında Mezarlıklar Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirdiklerini belirten Özakcan, “Mezarlıklarda gerçekleştirdiğimiz değişim ve dönüşüm çalışmalarından dolayı vatandaşlarımızdan çok olumlu tepkiler aldık. Mezarlıklarda her yıl düzenli olarak bakım onarım yapmakla birlikte yıllık yabani ot temizliklerini de gerçekleştiriyoruz. Ayrıca bu çalışmalarla mezarlıklarımızda görsel güzellik daha fazla ortaya çıkmış olacaktır” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.