Efeler Belediyesi personeline yangın ve deprem tatbikatı

Efeler Belediyesi personeline yangın ve deprem tatbikatı

Umut Arama Kurtarma Derneği Yangın ve Afet Eğitmeni Mutlu Işık tarafından Efeler Belediyesi Personeline yangın ve deprem eğitimi verilerek; deprem, yangın tahliye ve yangın söndürme tatbikatı yaptırıl...

Umut Arama Kurtarma Derneği Yangın ve Afet Eğitmeni Mutlu Işık tarafından Efeler Belediyesi Personeline yangın ve deprem eğitimi verilerek; deprem, yangın tahliye ve yangın söndürme tatbikatı yaptırıldı.

Efeler Belediyesi Tepecik şantiyesinde yaklaşık 2 saat süren eğitimde, Efeler Belediyesi Personeli, yangın ve deprem gibi afetler için nasıl önlem alınması gerektiğini ve afet gerçekleştiğinde nasıl bir eylem planı izleyeceklerini öğrendi. Eğitimin ardından yapılan tatbikatta ise önce deprem anında kendilerine oluşturdukları hayat üçgeninde bekleyen personel, daha sonra olası bir yangında binayı nasıl tahliye edeceklerini gördü. Tahliyenin ardından toplanma alanına geçilerek; burada ise son olarak Yangın ve Afet Eğitmeni Mutlu Işık tarafından yangın söndürme cihazları çeşitleri, hangi cihazın nerede kullanılacağı uygulamalı olarak gösterildi.

Deprem ve yangına her zaman hazırlıklı olunması gerektiğini ifade eden Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, afetleri en az zararla atlatmak için eğitim çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.