Efeler Belediyesi’inin İmza Kampanyası Ses Getirdi

Efeler Belediyesi’inin İmza Kampanyası Ses Getirdi

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) gelirlerinin tamamının veya bir kısmının ilçe belediyelere bırakılması konusundaki Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan’ın başlattığı çalışma ses getirdi.

- Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) gelirlerinin tamamının veya bir kısmının ilçe belediyelere bırakılması konusundaki Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan’ın başlattığı çalışma ses getirdi.

Büyükşehir Yasası ile birlikte ilçe belediyelerinin sorumlulukları artarken gelirleri azaldı. Aydın’da Büyükşehir Yasası ile birlikte yeni kurulan Efeler İlçesinin Belediye Başkanı M.Mesut Özakcan, merkezi ve yerel yönetimler arasındaki mali paylaşımın adil bir şekilde yapılması, güçlü yerel yönetimler hedefine uygun olarak belediyelerin sağlıklı gelir yapısına kavuşmaları adına bir imza kampanyası başlatmıştı. Başkan Özakcan’ın MTV gelirlerinin tamamının veya bir kısmının ilçe belediyelere bırakılması konusunda topladığı imzalarla birlikte ulaştırdığı dilekçeye, ilgili kurumlardan cevap geldi. Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan ve Türkiye Belediyeler Birliği Hukuk İşleri Müdürlüğü’nden gelen yanıtlar da konunun değerlendirileceği belirtildi.

“ ÇALIŞMAMIZ AMACINA ULAŞIYOR”

Toplanan imzaların TBMM Başkanlığına, Türkiye Belediyeler Birliğine ve Siyasi Partilerin Grup Başkanlıklarına yaklaşık bir ay önce bizzat kendisinin ilettiğini hatırlatan Efeler Belediye Başkanı M.Mesut Özakcan, “Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına iletmiş olduğumuz ve ilgisi nedeniyle Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığına aktarılan dilekçemizin, 197 sayılı Motorlu Taşıtlar Vergisi Kanunu ve 2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanunu ile ilgili önerilerimizin incelenmiş olduğu, çalışmalarda değerlendirileceği bilgisi yazılı olarak belediyemize iletildi. Aynı şekilde Türkiye Belediyeler Birliğine ilettiğimiz dilekçeye de değerlendirileceği cevabı geldi. Biliyorsunuz ki belediyeler kar amacı gütmeyen, Anayasamızda da yer alan sosyal devlet ilkesi gereği kamusal mal ve hizmet üreten kurumlardır. Buna bağlı olarak yerel nitelik taşıyan vergi gelirlerinden, Belediyelere daha fazla pay ayrılması gerekmektedir. Bu vergi tipine en uygun örnek ise Motorlu Taşıtlar Vergisidir. Motorlu Taşıtlar Vergisi(MTV) geliri, belediyelere bırakıldığı takdirde, ilçe belediyelerinin temel vergi kaynağı olan Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi gelirlerinden daha fazla oranda gelir kaynağı elde edebilecekler. Bu amaç doğrultusunda topladığımız ve ulaştırdığımız imzalara istinaden gelen cevaplar bizi sevindirmiş, umutlandırmıştır. Görülüyor ki çalışmamız amacına ulaşıyor” şeklinde konuştu.

mesut-ozakcan-007.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.