Efeler Kent Konseyi Çocuk Meclisi Temizlik Projesi Başlattı

Efeler Kent Konseyi Çocuk Meclisi Temizlik Projesi Başlattı

Efeler Belediyesi Efeler Kent Konseyi Çocuk Meclisi tarafından organize edilen ’En Güzel Temizlik Kirletmemektir’ projesi kapsamında Efeler halkı çöp çıkartma saatleri konusunda uyarıldı.Efeler Beledi...

Efeler Belediyesi Efeler Kent Konseyi Çocuk Meclisi tarafından organize edilen ’En Güzel Temizlik Kirletmemektir’ projesi kapsamında Efeler halkı çöp çıkartma saatleri konusunda uyarıldı.

Efeler Belediyesi Efeler Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyesi bir grup genç Kurtuluş Mahallesi’ndeki iş yerlerini tek tek ziyaret etti. Esnaflara çöplerini ağzı kapalı çöp poşetlerinin içerisinde çöp çıkartma saatleri içerisinde çıkartmaları yönünde uyarılarda bulunan gençler, apartman kapılarına da bilgilendirici broşürler bıraktı.

"İNSANLAR BULUNDUKLARI ÇEVRENİN ÜRÜNÜDÜR"

Efeler Kent Konseyi Başkanı Tuncay Erdemir’in de çocuklarla birlikte esnaf ziyareti gerçekleştirdiği proje kapsamında Erdemir, "Topluma temizlik bilincini vermek için gençlerimizin yaptıkları proje çok güzel bir şey. İnsanlar bulundukları çevrenin ürünü olduklarını hiçbir zaman unutmamalıdır. Uygar ülkelerdeki gibi ilçemizin sokak, cadde ve parkların tertemiz olması eminim herkesi çok memnun eder. Kimse sokaklara izmarit atmamalı, çöpler de çöp tenekesine atılmalı. Gençlerimizi kentimizin temizliği adına gösterdikleri bu gayretten dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

"HERKES KENDİ EVİNİN ÖNÜNÜ TEMİZ TUTARSA TEMİZLİK PERSONELİNE GEREK KALMAZ"

Efeler Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Yağmur Canmergen, "Bizler küçük yaşta kazandığımız temizlik bilincini etrafımızdaki tüm insanlara kazandırmayı hedefliyoruz. Herkes kendi evinin önünü temiz tutar, çöplerini poşet içerisinde zamanında çıkartır, çöplerini çöp kutusuna atarsa belediyemizin temizlik personeline gerek dahi kalmaz. ’En Güzel Temizlik Kirletmemektir’ sloganıyla yola çıktık ve çevremizi daha yaşanılabilir hale getirmek için çabalıyoruz. Bizlere böyle güzel bir kampanyada verdikleri değer ve desteklerinden dolayı Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan’a teşekkür ederiz" diye konuştu.

"GENÇLERİMİZİ TEBRİK EDİYORUM"

Daha temiz ve yaşanılır bir Efeler için çalıştıklarını ifade eden Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, "Bizler daha temiz bir kent ve vatandaşımız için çalışıyoruz. Daha önce Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün öncülüğünde ’Temiz Bir Efeler İçin El Ele’ sloganıyla başlatmış olduğumuz temizlik çalışmalarına Çocuk Meclisi’de destek veriyor. İlçemizin bir çok yerine çöp çıkartma saatleri konusunda uyarıcı pankart ve afişler astık. Çocuklarımız da kapı kapı dolaşarak halkımızı bilinçlendiriyor, vatandaşları temizliğe davet ediyor. Vatandaşlarımızı kentimize ve çevremizde sahip çıkmaya davet ediyor, çocuklarımızı yaptıkları çalışmadan dolayı tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.