Efeler’de 8 Bin Metrekare Yeni Yol Açıldı

Efeler’de 8 Bin Metrekare Yeni Yol Açıldı

Efeler Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalarıyla ilçe genelinde kısa sürede 8 bin metrekare yeni ham yol açıldı.

Efeler Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalarıyla ilçe genelinde kısa sürede 8 bin metrekare yeni ham yol açıldı.

Efeler Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalarıyla ilçe genelinde yaklaşık bir buçuk yılda 8 bin metrekare yeni ham yol açılırken, 76 bin 450 metrekare yeni ve yol kaldırım imalatı, 18 bin metrekare yol ve kaldırım tamiratı, 68 bin 600 metrekare köy ve bahçe yolu tesviyesi yapıldı.

Aydın’ın 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Büyükşehir statüsüne kavuşması üzerine merkez ilçe olan Efeler Belediyesi yaklaşık bir buçuk yıl gibi bir sürede yeni yollar inşa edip, yıpranan ve geçilemez hale gelen yolların malzemeli bakımını yapıyor. Efeler Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ihtiyaca göre mevcut yollara malzemeli bakım yaparken, bir yandan da sorumluluk alanına dahil olan mahallelerde yol açma çalışmalarını hızla sürdürüyor.

“HEDEFİMİZ 400 BİN METREKARE YOL”

Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, seçim çalışmalarında hizmet kalitesinin ve sürekliliğinin vatandaş odaklı olacağı sözünü verdiğini, verdiği sözleri bir bir yerine getirdiklerini belirterek, "Bilindiği gibi 30 Mart 2014 tarihinde yapılan seçimlerde, Aydın büyükşehir statüsü kazandı. Yetki alanı Eski Aydın Belediyesine göre kat be kat genişletilerek Efeler Belediyesi adı altında belediyemiz kuruldu. Vatandaşlarımızdan yoğun bir şekilde yol talebi geliyor. Bu talepleri karşılamak adına yaz aylarında Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yol hamlesi başlatacağımızı ve görevimiz süresince yaklaşık 400 bin metrekare yol yapmayı hedeflediğimizi ifade etmiştik. T.C. Efeler Belediyesi sınırlarına katılan ve mahalle statüsü kazanan köyler de dahil olmak üzere çalışmalarımız hızlı bir şekilde sürmektedir. Asfalt çalışması ile birlikte ilçe ve mahallelerde ihtiyaca göre yeni yollar açıp malzemeli bakım yaparak, Efeler ilçesinin her noktasını ulaşılabilir hale getiriyoruz” şeklinde konuştu.

“EN UZAK MAHALLEMİZ DE OLSA HER TÜRLÜ HİZMETİ ULAŞTIRACAĞIZ”

Çalışmaların gece gündüz devam ettiğini ve hava koşulları uygun olduğu sürece çalışmaların aralıksız süreceğini söyleyen Belediye Başkanı Özakcan, “Yaklaşık bir buçuk yılda Fen İşleri Müdürlüğümüzce 8 bin metrekare yeni ham yol açılırken, 76 bin 450 metrekare yeni ve yol kaldırım imalatı, 18 bin metrekare yol ve kaldırım tamiratı, 68 bin 600 metrekare köy ve bahçe yolu tesviyesi yapıldı. En uzak mahallelerimiz de olsa her türlü hizmeti mutlaka ulaştırmak kararlılığındayız. Acil müdahale ihtiyacı olan bazı sokak yollarının yapımını arkadaşlarımız tamamladılar. Belediye olarak Devlet Malzeme Ofisi’nden (DMO)satın aldığımız iş makinelerimiz geldiği andan itibaren çalışmalarımız hız kazandı. Makine parkımız her geçen gün büyüyecek, bizlerde hizmetlerimizi daha hızlı bir şekilde yerine getireceğiz. Bizi hizmet etmekle görevlendiren vatandaşlarımızın memnuniyeti en büyük hedefimizdir” ifadelerini kullandı.

“BELEDİYE YOL İSTEĞİMİZİ HIZLICA YERİNE GETİRDİ”

Efeler Belediyesi’nin çalışmalarını takdirle karşılayan vatandaşlar, Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan’a teşekkür ettiler. Efeler Belediyesi Ambarcık Mahallesi’nde yol isteklerinin kısa sürede değerlendirerek yerine getirildiğini ifade eden Saray Kocaçoban, “Yamaçta bulunan evimin önü yağmur yağdığında gölet oluyordu. Ne kendimiz evimizden dışarı çıkıyorduk ne de hayvanlarımızı çıkarabiliyorduk. Başkanımızdan Allah razı olsun. Bir kere söylememizle geldi bizi ziyaret etti sonra hemen çalışmalar başladı. Efeler Belediyesi’ne teşekkür ediyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.