Efeler’de Çini Kursuna Yoğun İlgi

Efeler’de Çini Kursuna Yoğun İlgi

Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü Efeler Halk Eğitim Merkezi tarafından çini çizimi ve boyama kursu açıldı.Aydın İl Kültür Merkezi Sergi Salonu’nda Songül İkiz yönetiminde 176 saat sürecek olan çini çizimi...

Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü Efeler Halk Eğitim Merkezi tarafından çini çizimi ve boyama kursu açıldı.

Aydın İl Kültür Merkezi Sergi Salonu’nda Songül İkiz yönetiminde 176 saat sürecek olan çini çizimi ve boyama kursuna 22 kursiyer katılıyor.

Efeler Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü 2015-2016 eğitim-öğretim döneminde birinci etapta Ekim ayının ilk haftasında 25 kursiyerin katılımı ile başlayan çini çizimi ve boyama kursun tamamlandığını belirten İkiz, ilçede 22 kursiyerin daha talebi üzerine 176 saat sürecek olan ikinci etap çini çizimi ve boyama kursun başladığını söyledi. İkiz, hafta içi ve hafta sonu olarak iki grup halinde başlatılan kurs, emekli ve ev kadını kursiyerler için pazartesi ve salı, çalışanlar ve öğrenciler için de cumartesi günü kursların sürdüğünü belirtti.

Kursiyerlerin ilk önce desen dersi ile başladığını belirten İkiz, yaprak ve çiçek motifleri ile sürdüğünü ve basit motiflerden daha kompleks motiflere doğru çalışmaların yoğunlaştırıldığını ifade etti. Uygulamada basit motiflerle başlayan kontür çalışmaların daha karışık Rumilerle devam ettiğini kaydeden İkiz, kursiyerlerin çini objeler üzerine kontür çekimleri öğrenip daha sonra özgür çalışarak kendi arzu ettikleri motiflerle çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.

Kursiyer emekli öğretmen Nurcan Yeşilbursa da, üç dönemdir kursa katıldığını belirterek, yeteneğe bağlı bir kurs olduğundan her etapta farklı desen ve motif çalışmalar yaptığını söyledi. Yeşikbursa, çini üzerinde çalışmayı çok sevdiğini, desen açısından hem renklerin farklı kullanımı kendisinde iyi bir çalışma hazzı uyandırdığını ifade etti.

Mayıs ayın son haftasında İl Kültür Merkezi Kültür Sanat Salonunda kursiyerlerin esrelerinden oluşan bir serginin düzenleneceği ve başarılı olan kursiyerlere sertifikaların verileceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.