Efeler’de Montessori Sözleşmesi İmzalandı

Efeler’de Montessori Sözleşmesi İmzalandı

Aydın’ın Efeler ilçesinde bulunan Zübeyde Hanım Anaokulu öncülüğünde hazırlanıp GEKA tarafından kabul edilen Montessori Eğitici Eğitimi Programı sözleşmesi imzalandı.

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) ile Efeler Milli Eğitim Müdürlüğü arasında, Zübeyde Hanım Anaokulu öncülüğünde hazırlanıp kabul edilen “Montessori Eğitici Eğitimi Programı” sözleşmesi yapıldı. Sözleşmeye GEKA adına Emre Kemik ve Efeler Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özmen imza koydu.

23 Şubat 2015 pazartesi günü başlaması planlanan eğitim programının 12 gün sürmesi bekleniyor. 12 gün boyunca gerçekleştirilecek eğitimde hedef, Montessori metodunun teorik ve uygulamalı olarak ilçe bağımsız anaokullarından başlayarak Aydın’daki tüm okullara yaymak olarak belirlendi.

Proje irtibat sorumlusu ve Zübeyde Hanım Anaokulu Müdürü Fuat Dündar, Proje kapsamında Efeler ilçesinde görev yapan bağımsız anaokulları ve bünyesinde anasınıfı olan okullardan, 15 yönetici ve öğretmene 136 saatlik 12 gün sürecek hızlandırılmış teorik ve uygulamalı Montessori Eğitici Eğitimi kursu/ programı uygulanacağını bildirdi.

Eğitici eğitimini alanlarca Hizmet içi eğitim programları yoluyla okulöncesi ve temel eğitimde istekli öğretmenlere yaygınlaştırılması düşünülen ve Aydın’da ilk olma özelliğini taşıyan proje hakkında bilgi veren Proje irtibat sorumlusu ve Zübeyde Hanım Anaokulu Müdürü Fuat Dündar şu bilgileri verdi:

MONTESSORİ EĞİTİMİ NEDİR?

İtalya’nın ilk kadın doktoru, pedagog ve antropoloji profesörü Maria Montessori (1870-1952) yüzyılın başlarında  her bir çocuğun bireyselliğine azami ölçüde uyan bir pedagoji geliştirir.

Bu, çocuğun bireysel becerilerine ve ilgi alanlarına, bireysel öğrenme hızına ve karakter özelliklerine uygun bir pedagojidir.

Montessori Eğitiminin temel taşlarından birisi hazırlanmış çevredir. Çocuklar hazırlanmış çevredeki Montessori materyallerinden, bireysel ilgi ve eğilimine göre bağımsız olarak seçim yaparlar.

Montessori okullarında çocuklar, istedikleri materyalle, istedikleri zaman, istedikleri yerde çalışırlar.

Çocuklara istedikleri kadar tekrar etme imkanı sunulur. Erken öğrenen yeni bir çalışmaya geçebilecektir, çünkü öğrenmede herkesin farklı bir ritmi vardır.

Materyallerdeki hata kontrolü çocuğun kendi hatasını bulmasıyla gerçekleşir. Başka birinden uyarıya, onaya ve düzeltmeye gerek kalmaz. Kendi kendisini düzeltmesine olanak sağlar. Böylece yetişkinden bağımsızlaşmak doğal olarak gerçekleşir.

Kısaca Montessori eğitimi, “Çocuğa hazırlanmış bir çevrede, çocuğun kişiliğini oluşturması için özgürlük tanıyan, kişiliğinin gelişim sürecini destekleyen, çocuğun kendi onuru içerisinde bireyselleşmesi ve sosyalleşmesini ciddiye alan, bireye özgü adil bir eğitimdir.

img_3187.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum