Efeler’deki Derenin Temizliğinde Kelle Bulundu

Efeler’deki Derenin Temizliğinde Kelle Bulundu

Paşayaylası’ndan doğup Menderes Nehri’ne dökülen Tabakhane Deresi Efeler Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince temizlendi. Ekiplerin temizliği sırasında dereden hayvan kellesi çıktı.Şehrin...

Paşayaylası’ndan doğup Menderes Nehri’ne dökülen Tabakhane Deresi Efeler Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince temizlendi. Ekiplerin temizliği sırasında dereden hayvan kellesi çıktı.

Şehrin göbeğinden akıp giden ve Efeler ilçesini ikiye ayıran Tabakhane Deresi adeta mikrop yuvasına dönmüş, pis kokusu ve görüntü kirliliğiyle çevreye rahatsızlık veriyordu. ilçedeki birçok mahallenin içerisinden geçen Tabakhane Deresi’nde su seviyesinin düşmesiyle biriken çöp ve atıkların oluşturduğu kötü görüntü ile kokunun giderilmesi için Efeler Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünce bir ekip görevlendirildi. Oluşturulan ekip dere içinde ki çöpleri topladı, dere yatağında biriken otları temizledi ve dere yatağını süpürdü.

HAYVAN KELLESİ ÇIKTI

Belediye ekiplerinin temizliği sırasında derede hayvan kellesi de bulundu. Kellenin ne zaman kim tarafından atıldığı belirlenemezken çevredeki vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Geçtiğimiz aylarda kutlanan Kurban Bayramı’nda kellenin dereye atılmış olabileceğini düşünen bazı vatandaşlar, "Arslan yattığı yerden belli olur derler, ancak bazı insanlar bu denli ilgisiz ve pis olabiliyor. Su ve meşrubat şişesinin çıkması belki normal olarak karşılanabilir ama hayvan kellesini de dereye atarak şehrimizi kirletenlere diyecek bir söz yok. Belediyemiz sağ olsun bizi bu kötü görüntüden kurtaracak. Belediye Başkanımız Mesut Özakcan’a teşekkür ederiz" ifadelerini kullandılar.

“ DAHA DUYARLI OLMALIYIZ”

Tabakhane Deresi’nin temizliği konusunda vatandaşlı duyarlı olmaları konusunda uyaran Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan,” Vatandaşlarımızdan ve muhtarlarımızdan derenin kirliliği konusunda çok şikayet alıyorduk. Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından oluşturulan ekibimizle özellikle derenin içerisindeki büyüyen otlar ve suyun akışına engel niteliği taşıyacak olan çöpler toplanarak temizlik yapıldı. Yerel yönetimler demokrasinin beşiği olan, vatandaşa doğumundan ölümüne kadar hizmet veren görev alanlarıdır. Bizler için vatandaş memnuniyeti imkanlarımız çerçevesinde esastır. Belediye olarak gerekeni yaptık ancak vatandaşlarımızı da bu konuda daha dikkatli olmaları konusunda uyarmak isterim. Daha sağlıklı bir çevre daha sağlıklı bir yaşamdır. Derede biriken çöpler bilinçsizce dere yatağına atılıyor ve sonrasında ortaya kötü görüntü, kötü kokular çıkıyor. Kısacası daha sağlıklı bir dere, daha sağlıklı bir çevre ve daha güzel bir yaşam için hepimizin duyarlı olması gerekiyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.