Efes Alan Yönetimi Planı Onaylandı

Efes Alan Yönetimi Planı Onaylandı

1994 yılından beri UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi’nde yer alan Efes Antik Kenti’ne ilişkin, Kültür Bakanlığı, Selçuk Belediyesi ve kazı başkanlıkları tarafından yürütülen koordineli çalışmalar neticesinde hazırlanan Efes Alan Yönetimi Planı, Eşgüdüm ve

- 1994 yılından beri UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi’nde yer alan Efes Antik Kenti’ne ilişkin, Kültür Bakanlığı, Selçuk Belediyesi ve kazı başkanlıkları tarafından yürütülen koordineli çalışmalar neticesinde hazırlanan Efes Alan Yönetimi Planı, Eşgüdüm ve Denetleme Kurulu tarafından onaylandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı,“5 Eylül 2014 tarihli Selçuk Belediyesi meclis kararı ile Efes Alan Yönetimi Danışma Kurulu ve Eşgüdüm ve Denetleme Kurulu üyeleri güncellenmişti. Güncellenen üyelikler sonrasında Efes Alan Yönetimi Planı, 11 Eylül 2014 tarihli Efes Alan Yönetimi Danışma Kurulu toplantısında değerlendirilmiş, Danışma Kurulu üyelerince önerilen ilave ve değişiklikler doğrultusunda güncellenmiştir. Güncellenen plan aynı gün öğleden sonraki toplantımızda tekrar ele alınarak Eşgüdüm ve Denetleme Kurulu’nun görüşüne sunulmuş; toplantı sonunda da Efes Alan Yönetimi onaylanmıştır. Ülkemizin tarih vitrini, geçmişin geleceğe emaneti Efes’in UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alması yolunda önemli bir adımı geride bıraktığımızı düşünüyorum. Bu çalışmada emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Kararın ilçemize ve İzmir’imize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

EFES ALAN YÖNETİMİ PLANI ONAYLANDI

EFES ALAN YÖNETİMİ PLANI ONAYLANDI

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.