EGD Kurucu Başkanı Uçar, “Endüstri muhabirliğine ayrı bir pencere açmak için ete kemiğe büründük”

EGD Kurucu Başkanı Uçar, “Endüstri muhabirliğine ayrı bir pencere açmak için ete kemiğe büründük”

EGD Kurucu Başkanı Ümit Uçar, “Endüstri muhabirliğine ayrı bir pencere açmak ve farklı bir gazetecilik alanı olduğunu vurgulamak için endüstri gazeteciliği fikrini resmi olarak 2019 yılı başında ete k...

EGD Kurucu Başkanı Ümit Uçar, “Endüstri muhabirliğine ayrı bir pencere açmak ve farklı bir gazetecilik alanı olduğunu vurgulamak için endüstri gazeteciliği fikrini resmi olarak 2019 yılı başında ete kemiğe bürüdük” dedi.

Endüstri Gazetecileri Derneği (EGD), İvedik Organize Sanayi Bölgesi ve Teknopark Ankara’nın desteği ile ilki gerçekleştirilen basın kahvaltı organizasyonunda; sanayi, finans, ekonomi, savunma, bilişim, enerji ve yatırım gibi alanlarda fikir ve içerik üreten basın mensuplarıyla bir araya geldi.

EGD Kurucu Başkanı Ümit Uçar, kahvaltı organizasyonu öncesinde, Türk sanayisinde 2019 yılında yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. İhtisas alanı endüstri olan EGD çatısı altında toplanmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Uçar, “Endüstri muhabirliğine ayrı bir pencere açmak ve farklı bir gazetecilik alanı olduğunu vurgulamak için birkaç yıldır altyapısını oluşturduğumuz endüstri gazeteciliği fikrini resmi olarak 2019 yılı başında ete kemiğe bürüdük. İstanbul, Ankara, Konya, Antalya, Kocaeli, Adana, Kahramanmaraş, Mersin, Kayseri, İzmir ve Bursa gibi Türkiye’nin dört bir yanından temsilci üyesi bulunan EGD, meslek mensuplarını bir çatı altında toplamayı; gazeteciler arasında network, iş birliği, yardımlaşma gibi temel konuları pekiştirmenin yanı sıra üretim, teknoloji, savunma, enerji ve sanayinin gelişmesini de ayrıca kendisine hedef olarak amaçlamıştır. Bugüne kadar, TBMM, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve bağlı kurumları, mesleki yeterlilik kurumu, OSB’lere ziyaretler gerçekleştirilmiş ve iş birliği yönünde karşılıklı adımların atılması kararlaştırılmıştır” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.