Ege hazırgiyim sektörü, Paris’ten ticari bağlantılarla döndü

Ege hazırgiyim sektörü, Paris’ten ticari bağlantılarla döndü

Tasarım ve Ar-Ge yatırımlarıyla tüm dünyanın tercih ettiği koleksiyonlara imza atan Türk Konfeksiyon Sektörü, dünyanın en prestijli tekstil ve hazırgiyim fuarı olarak kabul edilen Premiere Vision (PV)...

Tasarım ve Ar-Ge yatırımlarıyla tüm dünyanın tercih ettiği koleksiyonlara imza atan Türk Konfeksiyon Sektörü, dünyanın en prestijli tekstil ve hazırgiyim fuarı olarak kabul edilen Premiere Vision (PV) Manufacturing Paris Fuarı’nda Sonbahar-Kış 2018 koleksiyonlarını dünyanın dört bir tarafından gelen alıcılara sundu.

PV Fuarı özellikle Avrupalı alıcıların yoğun katılımına sahne oluyor. 2016 yılında 17 milyar dolarlık ihracatının 12 milyar dolarını AB ülkelerine yapan Türk hazırgiyim sektörü, PV Fuarı sayesinde ihracat hacmini arttıracak zemini yakaladı.

19-21 Eylül 2017 tarihlerinde düzenlenen Premiere Vision (PV) Manufacturing Paris Fuarı’nda Türkiye Milli Katılım Organizasyonu’nu Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği bu yıl beşinci kez üstlendi.

Premiere Vision (PV) Manufacturing Paris Fuarı’na 2016 yılında 15, 2017 yılının Şubat ayındaki fuara 18 firma ile katıldıklarını belirten Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, bu sefer 22 firma ile katıldıklarını, PV Fuarı’na Türk Hazırgiyim Sektörü’nün ilgisinin artmasından mutlu olduklarını, katılımcı sayısındaki artışın önümüzdeki dönemde Fransa ve Avrupa ülkeleri ihracat rakamlarına yansımasını umduklarını kaydetti.

Türkiye’nin yıllık 17 milyar dolarlık hazırgiyim ihracatında Avrupa Birliği’nin payının yüzde 71 civarında olduğu bilgisini paylaşan Kızılgüneşler, “Premiere Vision (PV) Manufacturing Paris Fuarı’na sadece Fransız ithalatçılar gelmiyor. İngiltere, İtalya, Almanya, İspanya, Japonya, Kuzey Kore, ABD ve Çin başta olmak üzere 30 farklı ülkeden profesyonel alıcıların ziyaret ettiği bir fuar konumunda. Türk firmaları 2018 Sonbahar-Kış koleksiyonlarını tanıttılar ve bu tanıtımlar ticari bağlantıya dönüştü” dedi.

Fransa 23 milyar dolarlık ithalat yapıyor

Fransa’nın konfeksiyon ithalatının 23 milyar dolar olduğuna işaret eden Kızılgüneşler, "Türkiye’nin Fransa’ya yaptığı konfeksiyon ihracatının ise 2016 yılında 850 milyon dolar olarak kayıtlara geçtiğini, Fransa’nın ithalatından Türkiye’nin yüzde 4 pay aldığını amaçlarının Fransa’ya konfeksiyon ihracatını 1 milyar dolara çıkarmak olduğunu sözlerine ekledi.

Türkiye 22 firma ile katıldı

Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği tarafından Milli Katılım Organizasyonu yapılan Premiere Vision (PV) Manufacturing Paris Fuarı’nda Türkiye 22 firma ile tarihinin en yüksek katılımı ile temsil edildi.

41 yıldır düzenlenen Premiere Vision (PV) Manufacturing Paris Fuarı’nda 2 bin firma katılımcı olarak yer alırken, yaklaşık 65 bin kişi ziyaret etti. Fuar sürecinde Yeni trend alanları ve verilen seminerler ilgi çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.