Ege Su Ürünleri Sektörü Başarılarını Sürdürüyor

Ege Su Ürünleri Sektörü Başarılarını Sürdürüyor

18. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu’nda Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği’ne plaket takdim edildi.40 yıla yakın bir süredir, her iki yılda bir düzenlenen Ulusal Su Ürünleri Sem...

18. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu’nda Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği’ne plaket takdim edildi.

40 yıla yakın bir süredir, her iki yılda bir düzenlenen Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu’nun 18.si, 1- 4 Eylül 2015 tarihlerinde Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi organizasyonunda düzenleniyor.

Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği’nin altın sponsor olarak yer aldığı sempozyuma yerli ve yabancı yaklaşık 500 akademisyen, sektör ve kamu kurum ve kuruluş temsilcisi katıldı. Açılış konuşmalarıyla başlayan sempozyumda Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği’ne Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ufuk Çelik tarafından plaket verildi.

Su ürünleri ve hayvansal mamuller ihracatı artırmanın bilinçli birer üretici ve ihracatçı olmaktan geçtiğini belirten Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, balık hastalıkları, balıkların biyolojisi ve ekolojisi, deniz biyolojisi ve ekolojisi, su ürünleri işleme teknolojisi, su ürünleri yetiştiriciliği gibi başlıklarla düzenlenen sempozyum konularının tüm sektörü yakından ilgilendirdiğini ve sektörel bilincin artıracağını düşündüğünü belirtti.

"Geçmişten Geleceğe Su Ürünleri" temasının benimsendiği sempozyumda, tüm su ürünleri konularında bilgi paylaşımının yanı sıra deniz ve iç su ortamlarında meydana gelen ekolojik sorunlar, biyo-çeşitlilik, iç su ve denizlerimizde balık stoklarının azalması, balıkçılık kaynaklarının korunması ve verimli işletilmesi, su ürünleri üretimi, üretimin arttırılması, ürünlerin uygun metotlarla taşınması, depolanması ve işlenmesi konularında karşılaşılan çeşitli sorunlar, neden-sonuç ilişkileri ve çözümlere ilave olarak su ürünleri eğitiminin ve su ürünleri sektörünün gelişimi ve gelecekten beklentiler ile atılması gereken adımlar da 4 gün boyunca tartışılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.