Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği’nde Rıza Seyyar Dönemi

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği’nde Rıza Seyyar Dönemi

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği’nde yapılan seçimli olağan genel kurul sonucu Rıza Seyyar, yönetim kurulu başkanlığına seçildi.

- Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği’nde yapılan seçimli olağan genel kurul sonucu Rıza Seyyar, yönetim kurulu başkanlığına seçildi.

8 yıldır Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanlığı görevini, 19 yıldır Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı olan Mustafa Türkmenoğlu, 2014-18 dönemi için tekrar aday olmadı. Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği’nin yeni Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Seyyar oldu. Seyyar, Mustafa Türkmenoğlu’nun Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yaptığı yönetimde Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyordu.

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Genel Kurul Toplantısı, Ege İhracatçı Birlikleri Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Genel Kurulda Yönetim Kurulu Başkanlığı değişikliği yanında 4 firma yönetim kuruluna yeni girdi.

Genel Kurulda konuşan Mustafa Türkmenoğlu, “Ben uzun bir süredir Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanlığı yaptım. Bana verdiğiniz destek için çok teşekkür ediyorum. 8 sene de bu güzide kuruluşta Koordinatör Başkanlık yaptım. Bu da sizlerin ve 11 ihracatçı birliğimizin yönetim kurulları ve başkanlarının sayesinde yaptım. Bir şeyler yapıp yapamadığımı hazirun bilir” dedi.

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği üyelerinin yeni seçilen Yönetim Kurulu üyelerinden ve Başkanından bir isteği olduğuna işaret eden Türkmenoğlu, şöyle konuştu: “Ben bu isteği eski başkanları olarak iletmek zorundayım. Bu bir meşale kaldığı yerden daha ileriye birliğimizin götürülmesi lazım. Aldığı yer biraz yüksek, çıtası da yüksek. Kendisinden şunu istiyorlar. Önce bir Koordinatör Başkan olsun, bu sektör onu TİM’de Sektörler Konseyi Üyesi yaptı diyorlar ki; ‘Artık TİM Başkan Vekili olarak görmek istiyoruz’ Elçiye zeval olmaz hepinize hayırlı bir seçim temenni ediyorum”

“ASYA PASİFİK PAZARINA YOĞUNLAŞACAĞIZ”

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilen Rıza Seyyar, Meyve Sebze Mamulleri ve İçecek Tanıtım Grubu kurma kararı aldıklarını, bu tanıtım grubu ile mevcut pazarların yanında, dünyada büyüyen ve gelişen Asya Pasifik pazarına yönelik tanıtım çalışması yapacaklarını anlattı. Yaş Meyve Sebze ve Meyve Sebze Mamulleri sektörlerinin ana pazarının bugüne kadar Rusya ve Avrupa Birliği olduğuna dikkati çeken Seyyar, “Japonya, Çin, Güney Kore, Hindistan, Malezya, Singapur, Filipinler bölgesinde Avrupa coğrafyasından daha kalabalık ve daha varlıklı bir nüfus oluştu. Bundan sonraki süreçte sektörel ticaret heyeti ve alım heyeti organizasyonlarımızı bu coğrafyada yoğunlaştıracağız” şeklinde konuştu.

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan adaylığı ile ilgili verilmiş bir kararı olmadığını kaydeden Seyyar, TİM Başkan Vekilliği ile ilgili ise, TİM’de yeni dönemde TİM Sektörler Konseyi Üyeliğine seçilirsem, verilecek görevi yerine getirmeye hazır olduğunu sözlerine ekledi.

EGE YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATÇILARI BİRLİĞİ’NDE RIZA SEYYAR DÖNEMİ

EGE YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATÇILARI BİRLİĞİ’NDE RIZA SEYYAR DÖNEMİ

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.