Egeli Roman başkanları toplandı

Egeli Roman başkanları toplandı

Adnan Menderes Üniversitesi Romanlar Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Emine Didem Evci Kiraz başkanlığında gerçekleşen toplantıda Egeli Romanların dünü bugünü ve yarını tartışıldı.

Toplantıya katılanlar arasında Dünya Roman Kültürü Sosyal Yardımlaşma Federasyonu Başkanı Eşref Kalkan, Aydın Romanlar Derneği Federasyon Başkanı Abdül Aydın, İzmir Bornova Romanlar Derneği Başkanı Göksel Ceviz, Roman Hakları Federasyonu İzmir Temsilcisi Halit Keser ve Nazilli Romanlar Derneği Başkanı Doğan Argın yer aldı.

Toplantıda Roman başkanlarının başlıca sorun, istek ve talepleri Prof. Dr. Emine Didem Evci Kiraz’a sunuldu. Roman başkanlar, merkezi daha aktif hale getirmek amacıyla neler yapmak istediklerini ve ne gibi katkılarda bulunabileceklerini dile getirdi.

Toplantı hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Didem Evci Kiraz, “Roman başkanların yapmak istedikleri çalışmaların içeriğinde öğrenciler de var. Farklı yerlerden gelmiş ve eğitim hayatını sürdüren Roman gençlerin arkasında duruyoruz. Eğitim hayatları boyunca gerekli desteği sağlamaya devam edeceğiz. Roman başkanların taleplerini desteklemek amacıyla yapılan toplantılara devam edeceğiz. En kısa sürede Merkez koordinasyonunda Roman öğrencilerle bir çalışma başlatmayı planlıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.