Ege’nin Boğaları Balıkköy’ü Güzelleştirmek İçin Arenaya Çıktı

Ege’nin Boğaları Balıkköy’ü Güzelleştirmek İçin Arenaya Çıktı

Aydın’da geleneksel hale gelen ve yılın her mevsimi yapılmaya başlanan boğa güreşleri bu hafta Balıköy Arenası’nda yapıldı.

- Aydın’da geleneksel hale gelen ve yılın her mevsimi yapılmaya başlanan boğa güreşleri bu hafta Balıköy Arenası’nda yapıldı. Sonbaharın ilk güreşi yoğun ilgi görürken, yaklaşık 110 boğanın katıldığı güreşler havanın kararması ile tamamlanmadan sona erdi. Güreşten elde edilen gelirle köyün ihtiyaçlarının karşılanacağı belirtildi.

Bu yıl 22.’si düzenlenen Balıkköy Boğa Güreşlerine Aydın, İzmir ilinin değişik ilçe ve köylerinden yaklaşık 110 boğa katıldı. Erkeklerin yanı sıra bayanların da ilgi gösterdiği güreşler miniklerden başlayıp başüstüne kadar 7 ayrı kategoride yapıldı. Özel müsabakaların da yapıldığı güreşler şenlik havasında geçerken, zaman zaman kaçan boğalar korkulu anların yaşanmasına neden oldu.

JANDARMA UYARI ATEŞİ AÇMAK ZORUNDA KALDI

Akşam hava kararıncaya kadar devam eden güreşlerde bazı taraftarlar ve boğa sahipleri alkolün de etkisi ile boğalardan daha hırçın hale geldi. Akşama kadar normal olarak devam eden güreşlerde akşam final güreşlerinin yapıldığı sırada boğa sahipleri birbirine girdi. Jandarma olayları yatıştırmakta güçlük çekerken tarafları dağıtmak için zaman zaman uyarı ateşi açmak zorunda kaldı. Güreşlerden elde edilen gelirle Balıkköy Mahallesinin ihtiyaçlarının karşılanacağı belirtildi.

EGE’NİN BOĞALARI BU DEFA BALIKKÖY’Ü GÜZELLEŞTİRMEK İÇİN ARENAYA ÇIKTI

EGE’NİN BOĞALARI BU DEFA BALIKKÖY’Ü GÜZELLEŞTİRMEK İÇİN ARENAYA ÇIKTI

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.