Eğitim Bir-Sen sendikanın hizmet sınıfları ile bir araya geldi

Eğitim Bir-Sen sendikanın hizmet sınıfları ile bir araya geldi

Memur Sen Konfederasyonu’na bağlı Eğitim Bir-Sen Muğla Şubesi, sendikanın genel idare hizmetleri sınıfı, yardımcı hizmetler sınıfı ve teknik hizmetler sınıfı çalışanları ile Menteşe Öğretmenevinde bir...

Memur Sen Konfederasyonu’na bağlı Eğitim Bir-Sen Muğla Şubesi, sendikanın genel idare hizmetleri sınıfı, yardımcı hizmetler sınıfı ve teknik hizmetler sınıfı çalışanları ile Menteşe Öğretmenevinde bir araya geldi. Toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci de katıldı.

Teşkilat toplantılarının önemine dikkat çeken Memur Sen İl Başkanı ve Eğitim Bir-Sen Muğla Şube Başkanı Önder Uçak, sendikacılığın hakkı sahibine teslim etme, sendikasını hakkıyla temsil etme işi olduğunu vurguladı. 25 yıldır olduğu gibi, bundan sonra da hak ve adalet için mücadele edeceklerini, kamu görevlilerinin hak ettiği saygınlığa ve meşru haklara kavuşabilmeleri için çabalarını artırarak sürdüreceklerini belirten Uçak, “2018’de memnuniyet üreten politika ve uygulamalar bekliyor, bürokrasinin ise sosyal maliyet üreten sahadan bihaber, hoyratça işlerden uzak durmasını diliyoruz. Bunun yanı sıra, millî iradenin yanında yer alıyor, vesayetin izlerinin silinmesi için mücadele veriyoruz. Bunun yanında, onlarca kazanımın altında emeğimiz, imzamız; atılan doğru adımlarda katkımız, yasakların kaldırılmasında emeğimiz, sorunların çözümünde alın terimiz, haksızlıkların giderilmesinde mücadelemiz var” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatında norm kadro açığı ile oluşan veya hizmet gereklerine göre ihtiyaç haline gelen şube müdürlüğü, şef ve memur münhal kadroları için görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları açılması taleplerinin uygun görüldüğünü belirten Uçak, “Bakanlık, yazımıza verdiği cevapta; 2018 yılı içinde ‘makam’ın uygun görmesi halinde görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları açılmasının planlanabileceğini ifade ederek takvime dahil etti ve yönetmelikte değişikliğe gitti. Mevcut yönetmelikte yer alan görevde yükselmeye tabi hizmet grupları ve kadrolarından bugüne değin görevde yükselme kapsamında atama yapılmayan (tesis müdürü, basımevi müdürü, basımevi müdür yardımcısı gibi) kadrolar görevde yükselmeye tabi kadrolardan çıkarılmıştır. Şube müdürlüğü için görevde yükselme sınavına katılacaklar arasında yer alan şef kadrosunda çalışanlar bakımından daha önce bu kadroda 4 yıllık çalışma süresi, bir yıl düşürülmek suretiyle, 3 yıl olarak belirlenmiştir. Şef kadrosuna atanacaklar arasında yer alan, “Bakanlık teşkilâtının yardımcı hizmetler sınıfı dışındaki kadrolarında görev yapmış olmak” ibaresi, farklı yorumlara sebebiyet verdiği için, “yardımcı hizmetler sınıfı dışındaki kadrolarda görev yapıyor olmak” olarak değiştirilmiştir. Bölge hizmetine bağlı yer değiştirme yükümlülüğü bulunanlar hariç olmak üzere, bu yönetmelik kapsamında yer alan personelin iller arası yer değiştirmelerinde dikkate alınan 5 yıllık görev süresi 3 yıla düşürülmüştür. Ayrıca bu sürenin hesabında dikkate alınan 30 Haziran tarihi de 30 Eylül tarihi olarak değiştirilmek suretiyle bu kapsamda yer değiştirecek olanlar (memur, hizmetli ve benzeri unvanlardakiler) lehine bir düzenleme yapılmıştır.

Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen Muğla İl Başkanı Önder Uçak, toplu sözleşme tekliflerinin kazanıma dönüşmesinden dolayı mutluluk duyduklarını belirterek, “Üyemize kazandırmaya, ülkemize nefes aldırmaya, mazluma ve mağdura umut olmaya devam edeceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.