EGO Şoförlerine Güvenli Sürüş Eğitimi Verildi

EGO Şoförlerine Güvenli Sürüş Eğitimi Verildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde görevli EGO otobüs şoförlerine, Ankara Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü eğitmenleri tarafından “Güvenli Sürüş Yöntemleri” eğitimi verildi.Ankara Büyükşehir Belediyesi t...

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde görevli EGO otobüs şoförlerine, Ankara Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü eğitmenleri tarafından “Güvenli Sürüş Yöntemleri” eğitimi verildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından kent içi toplu taşıma hizmeti sağlayan EGO otobüs şoförlerine, Ankara Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü eğitmenleri tarafından “Güvenli Sürüş Yöntemleri” eğitimi verildi. 5 gün süren eğitimlere bin 741 EGO otobüsü şoförü katıldı.

EGO Genel Müdürlüğü Macunköy Tesisleri’nde 2 oturum halinde konunun uzmanı polisler tarafından verilen eğitimlerde güvenli sürüşte temel kurallar, güvenli sürüşte toplu taşım otobüs şoförlerinin sorumluluğu ile araçların pratik kullanımı konuları işlendi. Slayt gösterimi eşliğinde uygulamalı ve karşılıklı soru cevap şeklinde gerçekleştirilen eğitimlerle Ankaralılara daha iyi toplu taşıma hizmeti verilmesi amaçlanıyor.

“MESLEKİ EĞİTİMLERE ÇOK ÖNEM VERİYORUZ”

EGO Genel Müdürlüğü ile Ankara Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ortaklığında eğitimlerin her yıl verildiğini ifade eden EGO Genel Müdürü Necmetin Tahiroğlu, “Oldukça zor ve sorumluluk isteyen bir görevi yerine getiriyoruz. Her gün yüz binlerce Başkentli’nin kent içi ulaşımını sağlıyoruz. Bu görevimizi de yerine getirirken sürekli trafikte bulunan ve yolcularla temas halinde olan şoförlerimizin mesleki eğitimlerinin yanı sıra psikolojik donanımına çok önem veriyoruz” dedi.

Tahiroğlu, uzman eğitmenler tarafından şoförlere güvenli sürüşte temel kuralların nasıl olması gerektiğinin bir kez daha anlatıldığını ifade ederek, “Eğitimde ağırlıklı olarak trafik sistemi ve sistem kuralları, hız, durma mesafesi, yolcu indirme bindirme, güzergah değişikliği gibi güncel konular işlendi” diye konuştu.

“EĞİTİMLER ÇOK YARARLI OLUYOR”

12 yıllık EGO şoförü Durali Akbaş, eğitimlerin oldukça önemli olduğunu ifade ederek, “12 yıldır toplu taşıma şoförü olarak çalışıyorum. Her gün 8 saat trafiğin içinde olduğunuzda her türlü riske de açık oluyorsunuz. Sorumluluğumuz çok büyük. 7’den 77’ye tüm insanlar bize canlarını emanet ediyorlar. Bu yüzden bu eğitimlerin çok önemli ve çok faydalı olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Eğitimlerin şart olduğunu belirten 9 yıllık şoför Gökhan Ekmekçi ise “Aldığımız eğitimler sadece mesleki eğitim olmuyor. Halkla ilişkiler, trafik kuralları ve psikolojik açıdan, bizler için çok yararlı oluyor. Bilmediğimiz birçok şeyi bir de uzmanların ağzından öğrenmiş oluyor” dedi.

EGO’da toplu taşıma şoförü olurken mesleki yeterliliğin yanı sıra birçok testten geçtiklerini vurgulayan 2 yıllık şoför Mesut Demirci de, düşüncelerini şöyle dile getirdi:

“Özellikle yeni başlayan arkadaşlarımız için bu tür eğitimlerin kesinlikle olması gerekiyor. Her gün binlerce vatandaşla muhatap olan bizlerin daha sabırlı ve anlayışlı olması lazım.  Bu eğitimler sayesinde de bizlerin çok şeyler kazandığını düşünüyorum.”

5 gün süren eğitimlerin ardından eğitmenlere EGO tarafından plaket verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.