Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci:

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci:

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, sabah saatlerinde 49 rehinenin serbest bırakılması ile ilgili değerlendirmesinde, "Vatandaşlarımızı burnu dahi kanamadan kurtarmak Türkiye'nin zaferidir" dedi.

- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, sabah saatlerinde 49 rehinenin serbest bırakılması ile ilgili değerlendirmesinde, "Vatandaşlarımızı burnu dahi kanamadan kurtarmak Türkiye'nin zaferidir" dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti Denizli İl Teşkilatı’nın eylül ayı il danışma toplantısına katıldı. Toplantıya ayrıca Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki, belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı. Toplantının yapılacağı Denizli Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi’nin girişinde partililer tarafından karşılanan Başkan Zeybekci, daha sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı.

IŞİD tarafından tutulan 49 Başkonsolosluk elemanın serbest bırakılmasını değerlendiren Bakan Zeybekci, "Olaylar hükümetimiz tarafından çok yakından takip ediliyordu. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Başbakanımızın ve hükümetimizin birinci gündem maddemiz buydu. Daha önce birkaç defa çok yakın bir noktaya gelindi. Son olarak sessiz ve Türkiye’ye yakışan bir şekilde bu operasyon gerçekleştirildi. Çok başarılı bir operasyondur. Türkiye’ye yakışan bir operasyondur. Karışık bir bölgeden, can güvenliğinin sıfır olduğu bölgeden 49 vatandaşını burnunu dahi kanamadan, şimdiye dek her türlü ihtiyaçlarını da karşılayarak ve sonuç olarak onları kurtaran bir ülkenin mensubu olmaktan gurur duyuyorum" dedi.

Bu operasyonun çok geniş kapsamlı olduğunu ifade eden Zeybekci, "Dışişleri Bakanlığımızla sürekli irtibat halindeydik. Sonuca hamdolsun. Allah’a şükürler olsun. Türkiye için tarihi bir zaferdir. 101 gün orada rehin alınan vatandaşlarımızın nabız atışlarını dahi duyduk. Muhteşem bir şekilde operasyon oldu. Emeği geçenlerden Allah razı olsun" ifadelerini kullandı.

Yaşanan gelişmelerin ekonomiye etkisinin sorulması üzerine konuşan Bakan Zeybekci şöyle konuştu:

"Irak’ta ekonomik olarak haziran ve temmuz ayında olumsuz etkilendik. Yüzde 46’lık bir olumsuzluk oldu. Daha sonra ise bir rahatlama oldu. Son olarak ise yüzde 20’lerin de altına inen bir daralma söz konusu. Yüzde 26 olarak bir rahatlama var. Kötüden iyiye doru giden bir süreci yaşıyoruz. O bölgede yaşanacak olan olumsuzluklar ülkemize negatif anlamda bir şey getirmez. Türkiye birçok krize rağmen ekonomisini ve ticaretini gelişme seviyesinde tutmayı başardı. İhracatımız tüm olumsuzluklara rağmen yüzde 6 arttı. Bundan sonra ise daha iyi günler bizi bekliyor. Önümüzdeki günlerde her şey muhteşem olacak."

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, daha sonra toplantının yapılacağı salona girdi.

Salonda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da posterinin asıldığı görülürken, toplantı konuşmalarla devam etti.

EKONOMİ BAKANI NİHAT ZEYBEKCİ:

EKONOMİ BAKANI NİHAT ZEYBEKCİ:

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.