Ekonomi Bakanı Zeybekci: “Artık Ekonomi Bakanları Efe”

Ekonomi Bakanı Zeybekci: “Artık Ekonomi Bakanları Efe”

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Bu memleketi bir daha faizcilerin, tefecilerin eline bırakmayacağız. Artık bu memleketin hizmetkarları iş başında. Artık bu memleketin ekonomi bakanları Dünya Bankası’ndan gönderilmiyor. Nerden gidiyor ekonomi bakanları Ege

- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Bu memleketi bir daha faizcilerin, tefecilerin eline bırakmayacağız. Artık bu memleketin hizmetkarları iş başında. Artık bu memleketin ekonomi bakanları Dünya Bankası’ndan gönderilmiyor. Nerden gidiyor ekonomi bakanları Ege’den. Artık ekonomi bakanları Efe” dedi.

İzmir’de bir dizi temaslarda bulunan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. AK Parti İl Başkanlığı’nda şölen havasında davul ve zurnalarla karşılanan Bakan Zeybekci, partililerin yoğun ilgisi karşısında tek tek sohbet etti ve fotoğraf çektirdi. Bakan Zeybekci için parti bahçesinde dev ekran barkovizyon ve mini platform kuruldu.

“2019’DA KORDON’DA HEP BERABER ZEYBEK OYNACAĞIZ”

‘Ege’nin Efesi Nihat Zeybekci’ sloganları arasında platformdan partililere seslenen Bakan Zeybekci şunları söyledi:

“Egeliler bu memleketin temel taşıdır. Ege bu memleketin yüz akıdır. İzmir Ege’nin yüzük taşıdır. Bir gün gelecek inşallah o 2019 Mart’ında şu Kordon’da hep beraber bir zeybek oynayacağız ki İzmir yerinden oynayacak. Ama bir olarak ama İzmir’deki vatandaşlarımızın her birini kapı kapı dolaşarak olacak. Şunu unutmayın 2002 yılında Denizli’de yüzde 23’tü bugün yüzde 50’lere yaklaştı. Bunları destan yazdık diye değil İzmir’e örnek olsun diye anlatıyorum. Ege’nin en sol şehrinin Denizli ve Uşaktı. İzmir, Aydın, Muğla Ege’nin sağ şehirleriydi. Öyleyse gönülleri fethedeceğiz. İzmir bir gün AK hizmetle bütün ilçeler tanışacak.”

“ARTIK EKONOMİ BAKANLARI EFE”

Muhalefetin her zaman kriz söylentisi içinde olduğunu söyleyen Zeybekci sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu memleketi bir daha faizcilerin, tefecilerin eline bırakmayacağız. Bütün istedikleri ve beklentileri, memleketi aciz duruma düşürerek, yine yüzde yüz faiz ödeyen bir Türkiye’dir. Memleketin kanını emsinler. Artık o günler geçti. Artık bu memleketin hizmetkarları iş başında. Artık bu memleketin ekonomi bakanları Dünya Bankası’ndan gönderilmiyor. Nerden gidiyor ekonomi bakanları Ege’den. Artık ekonomi bakanları Efe.”

“HASTA ADAM TÜRKİYE BİR NUMARA OLDU”

Türkiye’de AK Parti hükümetinin iktidarlığı ile çok şey değiştiğini aktaran Zeybekci Türkiye’nin ekonomik olarak dışa bağımlı olmadığına dikkat çekti. Zeybekci, “2002 yılında memleketimiz IMF tarafından yönetiliyordu, Türkiye IMF önünde diz çöküyordu, Dünya Bankası ne derse o oluyordu. Nerden nereye geldik. Hasta adamdan nereye geldik. Hasta adam Türkiye bugün dünyanın 16. Büyük ekonomisi oldu. Bugün Avrupa’nın 6. büyük ekonomisi oldu. 2008’de dünya kriz yaşarken, hasta adam Türkiye 6 milyon vatandaşını iş sahibi yaparak dünyada bir numara oldu” diye konuştu.

Zeybekci, Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Amerika’ya gideceklerini sözlerine ekledi.

“İZMİR DE DENİZLİ GİBİ OLACAK”

AK Parti İl Başkanı Bülent Delican ise Bakan Zeybekci’nin Denizli’ye büyük hizmetler yaptığını İzmir’de de aynı manzarayı görmek istediklerini belirterek, “Artık biz de güzel bir şehirde yaşamak istiyoruz. Biz de hizmetlerden yararlanmak istiyoruz. Denizli’deki gibi ticaret odaları, esnaf odaları birbirine kenetlenmiş olacağız. İnşallah bizde öyle olacağız” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.