El Bab şehidinin adı er meydanında yaşatılacak

El Bab şehidinin adı er meydanında yaşatılacak

Fırat Kalkanı Harekatı sırasında El Bab Bölgesinde yürütülen operasyonda şehit düşen Şehit Selim Topal’ın adı İstanbul Sancaktepe’de yapılacak olan er meydanında yaşatılacak. Özellikleri ile Türkiye’d...

Fırat Kalkanı Harekatı sırasında El Bab Bölgesinde yürütülen operasyonda şehit düşen Şehit Selim Topal’ın adı İstanbul Sancaktepe’de yapılacak olan er meydanında yaşatılacak. Özellikleri ile Türkiye’de bir ilk olacak er meydanının temeli düzenlenen törenle atıldı.

Türkiye’de özellikleri ile bir ilk olan ve bundan sonra yapılacak olan geleneksel Sancaktepe Yağlı Güreşlerine ev sahipliği yapacak olan er meydanı için ilk harç, düzenlenen törenle atıldı. Sancaktepe Belediyesi tarafından yapımına başlanan er meydanına Fırat Kalkanı Harekatında şehit olan Uzman Çavuş Selim Topal’ın adı verildi. Akpınar Mahallesi’nde düzenlenen temel atma törenine; Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, AK Parti İlçe Başkanı Adil Kandemir, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, şehit Selim Topal’ın yakınları, güreş sporcuları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende yapılan duaların ardından protokol üyeleri birlikte harç butonuna basarak çalışmaları başlattı.

"365 gün sportif faaliyetler, antrenmanlar devam edecek"

Ata sporu güreşin gelişmesine katkı sağlayan bir belediyecilik yaptıklarını belirten Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, "9 yıl içerisinde spor alanında birçok hizmetler yapmış bir belediye olarak, ata sporumuzun tesisleşmesine ve gelişmesine katkı sağlayacak önemli bir eserin, er meydanının temelini atıyoruz. Zemin katında iki kat var, birisi otopark olarak kullanılacak, diğerinde beş tane büyük spor salonu var, o spor salonları içerisinde de salon sporları yapılacak. 365 gün sportif faaliyetler, antrenmanlar devam edecek. 3 tarafı kapalı tribün yaparak güzel bir tesis inşa edeceğiz. Sosyal donatı alanlarıyla birlikte buraya teşrif eden başpehlivanlarımız için tüm şartlar yerine getirilmiş olacak. Hem dinlenebileceği, hem müsabaka yapacağı hem vakit geçireceği bir mekan olmuş olacak. Projemizde ufak bir değişiklik yapıp hamam ve saunasını içine yaptıracağız. 25 Ağustos’ta 2’nci geleneksel organizasyonumuzu yapacağız. Dört ay içinde Allah nasip ederse bitirmiş olacağız” dedi.

Temel atma törenine Türkiye’nin önde gelen altın kemerli başpehlivanları da katılırken, tesisin 4 ay içinde tamamlanması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.