Elektrik Kaçağı 18 İneği Telef Etti

Elektrik Kaçağı 18 İneği Telef Etti

Denizli’nin Çivril ilçesinde bir ailenin süt sağma makinesindeki elektrik kaçağı 18 ineği telef etti.Edinilen bilgiye göre, Çivril ilçesine bağlı Çetinler Mahallesinde yaşayan 50 yaşındaki Saffet Dağd...

Denizli’nin Çivril ilçesinde bir ailenin süt sağma makinesindeki elektrik kaçağı 18 ineği telef etti.

Edinilen bilgiye göre, Çivril ilçesine bağlı Çetinler Mahallesinde yaşayan 50 yaşındaki Saffet Dağdelen, sabah saatlerinde yem verdikten sonra süt sağma makinesini ineklere taktı. Makinenin takılmasının ardından 22 inekten 18’i bir anda yere yığıldı. Elektriği kesen Dağdelen, akıma kapılmaktan son anda kurtuldu. Olayın haber verilmesi üzerine gelen İlçe Tarım Müdürlüğünden veteriner hekim, elektrik dağıtım şirketi ve belediye ekipleri inceleme yaptı. Ekipler, olayın elektrik kaçağından kaynaklandığını tespit etti.

"Tüm geçim kaynağımız gitti"

Bir ay sonra oğlunun düğünlerinin olduğunu söyleyen Dağdelen, 40 bin TL yem için, 45 bin TL de düğün için kredi çektiklerini ineklere güvenerek 85 bin TL borçlandıklarını belirtti.

Yaşadıklarını anlatan Dağdelen, "Her zaman olduğu gibi sabah inekleri sağmaya geldim. İnekleri şakşağa kilitledim, yemlerini verdim. Sonra sağmaya geçtim. İki yer var ahırda 9’u bir yerde, 9’u bir yerde. Bir taraftakileri makineye taktım. Diğerini öbür tarafa taktım. Bu tarafa makineyi takmaya geçerken bir anda inekler yere yığılıverdi. İnekleri o an elektrik çarptığını anladım. Eve koştum, sigortayı kapattım, geldiğimde olayın olup bittiğini gördüm. 22 inekten 18’i telef oldu. Allah’tan bize bir şey olmadı. Tüm geçim kaynağımız bu arada gitti. Çevremizde bazen böyle şeyler oluyordu ama bu denli çok sayıda olmamıştı. Herhalde demire değip o şekilde oldu. Veteriner hekim geldi, elektrik dağıtım şirketi geldi. Elektrik akımına kapılma dedi" ifadelerini kullandı.

"Bir ay sonra düğün yapacaktık"

Oğullarının 1 ay sonra düğününü yapacaklarını belirten Dağdelen, "Bir ay sonra düğünümüz vardı, ona göre borçlandık. Üniversitede okuyan çocuğum var. Allah’tan sabır dilemekten başka yapacağımız bir şey yok. Yetkililerden yardım istiyoruz. Hayvanlar için kredi ile yem almıştım. 45 bin lira da düğün için borçlanmıştım, hazırlık yapıyordum ineklere güvenerek" diye konuştu.

Telef olan inekler belediye ekipleri tarafından boş araziye gömüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.