Eleştiri haktır

Toplumun önüne çıkan her insan ister siyasetçi olsun ister gazeteci olsun ister yerel yönetici olsun eleştiri kültürüne açık olması gerekir. Zaten eleştiriye açık olmayan bir insan hiçbir şekilde başarılı olamaz. Çünkü öz eleştiri insanı yanılgılardan kurtarır. Bir Alman atasözü “Keskin bıçak olmak için çok çekiç yemek gerekir” der.

Toplum önüne çıkan kişinin de elbette bunları bilmesi gerekir. Bizlerin gazetelere yazdığımız yazıları her vatandaştan övgü alırsak mutlaka bir noksanlık var demek. Ama övgünün yanında eleştiride alırsan hatanı görür ve ona göre davranışını düzeltirsin.

Ama eleştiriler bazen maksatlı ve ön yargılıysa bu eleştiri değil art niyetliliktir. Buna rağmen toplum önünde olan insanlar sabırlı olmaya mecburdur. Yine bir atasözünde “Taşı delen suyun gücü değil, damlaların sürekliliğidir” der. Bizlerde eleştiri yapanlara sadece sabırla teşekkür edeceğiz. Bunu yapmaya da mecburuz. Ama bu sabrı gösterirken de bildiğimiz doğruları da anlatmaya ve yazmaya devam edeceğiz.

Eleştiri bir açık arama veya kötüleme veya hizmetleri engelleme değil. Bilakis doğruları göstermektir.

Geçen günlerde mahalli gazetelere düşen bir haber de, Haber Türk yazarı Muharrem Sarıkaya, seçim çalışmalarını izlediği Aydın’la ilgili izlenimlerini kaleme aldı.

Sarıkaya:

CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankırı’ya 10 gün boyunca ulaşamadığını, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun ise kendisini kahvaltıda ağırladığını aktaran Sarıkaya, kahvaltı sırasında gelen telefon konuşmasından bahsetti. Ve yazı uzayıp gidiyor.

Sayın Muharrem Sarıkaya yılların gazetecisi deneyimli bir isim. Sayın CHP il başkanının yaptığı doğru değil. Bunu yazmak ve eleştirmek bir suç ve kötüleme değil sadece uyarıdır.

Çerçioğlu bireysel olarak sahada etkin çalışırken, CHP’de her güçlü belediye başkanının bulunduğu ildeki örgüt yapısı burada da ortaya çıkmış.

Hele seçimlere çok az bir zaman kala hiç yapılmayacak bir durum.

Sayın okurlar bir de çok tuhafıma giden bir olay var. Biliyorsunuz Danıştay’ın ilgili dairesi And’ımızın okutulmasını ile ilgili verdiği karar bu zamana kadar yerine getirilmedi.Sayın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçelinin yıllarca meydanlarda Andımızı tekrar okutmazsam…..diye iktidar partisine veryansın ettiği günlerde Aydın MHP il başkanlığınca büyük bir bezin üzerine Andımızı yazarak parti binasına asmasından çok mutlu olmuştuk.

MHP gerek genel başkanı gerekse il ve ilçe teşkilatları bu işi ciddi olarak ele aldılar bundan sonra okullarda ve diğer kurumlarda okutulmasının önünde bir engel kalmadı diye düşünmüştük.

Ama çok kısa bir süre sonra her konuda hayal kırıklığına uğradığımız gibi Andımız konusundada gerçekten çok büyük bir hayal kırıklığına uğradık.

Çünkü İYİ parti ve CHP Andımızın tekrar okutulması hususun da verdikleri bir önerge MHP ve AKP oyları ile reddedildi.

Bütün meydanlarda Andımızı tekrar okutmazsam diye yemin et sonrada verilen teklife ret oyu ver. Bu nasıl çelişki anlamak mümkün değil.

Şimdi buradan Sayın Aydın MHP il Başkanına çağrıda bulunuyorum. O zaman Andımızla ilgili o afişin oradan derhal kaldırmanız gerekmez mi?

Bunun başka bir açıklaması var mı?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum