Elibol: “HDP, CHP’nin 70 Yıl Önceki Faşist Kafasında”

Elibol: “HDP, CHP’nin 70 Yıl Önceki Faşist Kafasında”

AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Nuri Elibol, Kürtçe ezan ve Kürtçe ibadet vaadinde bulunan HDP’nin 70 yıl önceki CHP’nin faşist kafasına sahip olduğunu söyledi.

AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Nuri Elibol, Kürtçe ezan ve Kürtçe ibadet vaadinde bulunan HDP’nin 70 yıl önceki CHP’nin faşist kafasına sahip olduğunu belirterek, İslami değerler konusunda hassas olan Kürtlerin HDP’ye gereken cevabı sandıkta vereceklerini söyledi.

Seçim çalışmaları çerçevesinde Yenimahalle Batıkent’te esnafları ziyaret ederek sorunlarını dinleyen AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Nuri Elibol, HDP’nin secim vaatlerine yönelik açıklamalarda bulundu. HDP’nin Diyanet’i kaldıracağı yönünde vaatte bulunduğunu belirten Elibol, İslami değerler konusunda hassas olan Kürt kökenli vatandaşların gereken cevabı sandıkta vereceklerini ifade etti. HDP’nin Kürtçe ezan ve ibadet vaadi ile 70 yıl önceki CHP’nin faşist kafasına sahip olduğunu kaydeden Elibol, “Kürtçe ibadetten bahsediyor, Kürtçe ezandan bahsediyor. İbadetin de ezanın da kendine has bir dili var. Dünyanın her yerinde Müslümanlar ezanı Arapça okuyorlar, ibadetlerini Kur’an dilinde yapıyorlar. HDP’nin 70 yıl önceki CHP’nin faşist kafasından bir farkı yok. 70 yıl önce nasıl ki CHP Türkçe ezanı dayattı, komik durumlara düştüler, dipçik baskısı ile Türkçe ezanı dayattılarsa, 70 yıl sonra aynı faşist kafalı HDP ‘ben Kürtçe ezan ve Kürtçe ibadeti getireceğim’ diyor. CHP’nin 70 yıl önce Müslümanlara yaptığı eziyeti HDP bugün aynı şekilde öngörüyor. Ben İslami konularda son derece hassas olan Kürt kökenli vatandaşlarımızın HDP’nin bu Kürtçe ezan ve ibadet önerisine gerekli tepkiyi sandıkta vereceklerine inanıyorum” dedi.

HDP’nin Kürt kökenli vatandaşların temsilcisi olamayacağını söyleyen Elibol, “Marksist bir görüşe sahip olan bir siyasi parti, bizim Kürtlerimizi asla temsil edemez. Bizim en kutsal değerlerimize acayip benzetmelerde bulunan Demirtaş, Kürtleri temsil edemez. Taksim’i işçiler için Kabe gibi gösteren, bizim gönlümüzün merkezi olan bir yeri bu derece basite indirgeyen bir anlayış Kürtleri temsil edemez. Kudüs’ü sadece Yahudiler’in kutsal mekanı olarak tanımlayan Demirtaş, Müslüman Kürtleri temsil edemez” diye konuştu.

“BU İŞ GÜVENLİKÇİ POLİTİKALARLA OLMUYOR”

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin seçim vaatlerine yönelik de eleştirilerde bulunan Elibol, “Boş, hesapsız, ölçüsüz vaatlerde CHP, MHP, HDP birbirleri ile yarış içinde. MHP Lideri diğerlerinden farklı kaynak açıklamış. O ‘kaynak’ diye açıkladığı şeylerin çoğu zaten bizim şuan sağladığımız şeyler. Realist değil. MHP’de popülizmde diğerleri ile yarışmış” şeklinde konuştu.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun “Biz geldiğimizde yoksulluğu 4 yılda bitireceğiz” ve MHP Lideri Bahçeli’nin “Biz terörün kökünü kazıyacağız” sözlerine ilişkin Nuri Elibol, Türkiye’nin 30 yıldır terörle mücadele ettiğini kaydederek, “Bizim bilmediğimiz, Devlet Bahçeli’nin bildiği bir şey varsa açıklasın. Bu ülke, terörle mücadelede denemedik yol ve yöntem bırakmadı. MHP güvenlikçi politikalardan bahsediyor. Güvenlikçi politikalardan bu ülkenin terörle mücadelede denemediği yol ve yöntem kalmadı, geldiğimiz nokta ortada. Güvenlikçi politikalarla bu iş hallolsaydı 1999’dan sonra biz terör yaşamazdık. Demek ki bu iş güvenlikçi politikalarla olmuyor. Güvenlikçi politikalar belli bir ölçüde etkili oluyor ama kalıcı bir etkisi olmuyor. Terörle mücadele yekpare bir iş, toptan bir mücadele gerekiyor. Bunun bütün boyutları ile ele alınması gerekiyor. Terörü doğuran bütün nedenlerin tamamının ortadan kaldırılması gerekiyor. 13 yıllık AK Parti iktidarında terörü doğuran nedenlerin büyük bir bölümü ortadan kaldırılmıştır. Kalanları ile mücadele ediliyor” şeklinde konuştu.

Terörü sonlandırmanın tek yolunun çözüm sürecinin başarıya ulaşması olduğunu ifade eden Elibol, “HDP, PKK çözüm sürecinin kendileri açısından bittiğini ilan ediyor. Çözüm sürecinde devletin muhatabı ne PKK’dır ne de HDP’dir. Devletin muhatabı çözüm sürecinde halkın kendisidir. HDP Kürtleri temsil etmemektedir, temsil aranacaksa AK Parti’nin 75 civarında Kürt etnik kökenli milletvekili vardır. ‘Çözüm sürecini durdurduk, dondurduk’ diyenlere kimse inanmasın, hükümette devlette çözüm sürecini kararlılıkla devam ettiriyor” açıklamasında bulundu.

“BENİM ADIM KEMAL, BEN YAPARIM’ DEMEKLE OLMUYOR”

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun 4 yılda yoksulluğu bitireceğini söylediğini fakat nasıl bitireceğini açıklamadığını kaydeden Elibol, “Bugün Amerika, İngiltere gibi kişi başına milli geliri 25 bin doların üzerinde olan ülkelerde yoksulluğu bitirememişler, Kemal Bey atıyor yüksekten, ‘ben bitireceğim’ diyor. Kişi başına milli gelirleri bu seviyede olan ülkelerin bitiremediği yoksulluğu nasıl bitireceğini çıkıp açıklaması gerekiyor. ‘Benim adım Kemal, ben yaparım’ ile olmaz bu işler. Bence bunun içinde noterden belge alsın. Bence bu da noterlik bir vaat. Emeklilere yaptığı taahhüt gibi bu iş içinde taahhüt alsın” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.