Embriyo dondurma teknikleri

Embriyo dondurma teknikleri

Hastanın hikayesine göre taze siklusta en fazla 1 veya 2 embriyo transfer edilmelidir. Şayet hastada fazla sayıda embriyo olmuşsa uygun embriyolar daha fazla kullanılmak üzere dondurulmalı.

Dondurulup çözülen işlemden sonra embriyoların yaşama olasılığı, embriyo kalitesi, dondurma evresi ve genetik faktörler merkezin embriyo dondurma başarısı oranlarına bağlı olarak değişmektedir. Merkezde dondurulmuş embriyoların çözme işlemi sonrası canlı kalma imkanları %90 civarındadır.

 Bu yolla elde edilen işlemden sonra embriyolarla yapılan transfer sonrası Anne adayının gebelik şansı ise yaşına bağlı olarak değişmektedir. Dondurma işlemi yapılan embriyolar için transfere hazırlamasında amaç endometrium hazırlanması ve yeterli kalınlığa ulaşabilmesidir. Hazırlanan siklusun genellikle düzensiz adet gören hastalarda, yaşı ilerleyen bayanlarda tercih edilmesi gerekir.

Birçok hekim embriyo dondurma yönteminin tüp bebek tedavisi işlemleri sürecinde avantaj sağladığına dikkat çekiyor. Günümüzde embriyo dondurma teknikleri gelinen noktada üst düzeyde. Embriyo dondurma işlemi önceki yıllarda sadece belirli gruplarda önerilen bir yöntem olarak bilinmekteydi.

Linke tıklayarak PGT testi hakkında da bilgi alabilirsiniz.

Genellikle tedavi sürecinde rahim içi zarın yeteri kadar kalınlığa ulaşmadığı hastalarda ya da progesteron dediğimiz hormonun yükselmesi ile ilgili durumda dondurulmuş embriyo transferi tercih edilmekteydi. Günümüzde embriyo dondurma teknikleri çok üst düzey noktalara ulaşmıştır. Elde edilen veriler, taze embriyo transferi yerine dondurulmuş embriyo transferi tercih edilmektedir. Nedeni ise kontrol dışında gelişen hormonal değişiklilerden ve bunun rahim içi zarı üzerinde olumsuz etkilerden korunduğunu görmekteyiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.