EMD İzmir’in kuruluş yıl dönümünde Eximbank’tan önemli mesajlar

EMD İzmir’in kuruluş yıl dönümünde Eximbank’tan önemli mesajlar

EMD İzmir Şubesi’nin kuruluş yıl dönümüne katılan Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, gelecek yıl ihracatın finansmanında daha etkin bir role sahip olmayı hedeflediklerini belirterek, "Her 100...

EMD İzmir Şubesi’nin kuruluş yıl dönümüne katılan Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, gelecek yıl ihracatın finansmanında daha etkin bir role sahip olmayı hedeflediklerini belirterek, "Her 100 dolarlık ihracatın 27 dolarının finansmanında Eximbank imzası olmasını arzu ediyoruz" dedi.

EBSO Sanayiciler Kulübü’nde düzenlenen Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şubesi’nin 28’inci Kuruluş Yıl Dönümü etkinliğine katılan Yıldırım, Genel Müdürlük görevinde bir yılı geride bıraktığını belirterek bir yıllık dönemi değerlendirdi. Yıldırım, bankanın 2017 performansı ve yeni yıl hedefleriyle ilgili değerlendirmede bulundu.

"2018’de 46 milyar dolar tutarında destek sunmayı planlıyoruz"

İhracatçının en önemli destekçisi konumundaki bankanın ihracat kredileri özelinde bakıldığında Türkiye’de bir numara haline geldiğini, bankaların ihracatçılara sunduğu nakit ihracat kredileri toplamının yüzde 46’sını tek başına karşılar duruma geldiklerini kaydeden Yıldırım, verilen desteğin toplam ihracata oranının da kasım sonu itibariyle yüzde 25’e ulaştığını bildirdi.

Yıllar itibariyle artan finansman desteğini hız kesmeden artırmayı planladıklarını dile getiren Yıldırım, şöyle konuştu:

"2017 yılında hedefimizi önceki seneye göre yüzde 21 artırarak 40 milyar dolar olarak belirlemiştik. 11 aylık performansımız göz önüne alındığında yılı hedefimize oldukça yakın bir seviyede bitireceğimiz anlaşılmaktadır. 2018 yılında ise hedefimizi yüzde 16 artırarak 29 milyar doları kredi 17 milyar doları sigorta olmak üzere toplam 46 milyar dolar tutarında destek sunmayı planlıyoruz. 2018 yılında her 100 dolarlık ihracatın 27 dolarının finansmanında Türk Eximbank imzası olmasını arzu ediyoruz."

Etkinlikte konuşan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, basının ekonomi ve sanayinin gelişiminde de büyük rolü bulunduğunu aktararak İzmir’de yerel bir televizyon kanalı bulunmamasının önemli bir eksiklik olduğunu ifade etti.

İzmir, yerel TV’si olmayan 10 il arasında

Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Demircan ise internet ve sosyal medyanın etkinliğinin artmasıyla gazete tirajlarının hızla gerilediğini, bunun istihdam rakamlarına da yansıdığını, Türkiye’de binlerce gazetecinin işsiz kaldığını belirtti.

"Türkiye’de Şırnak, Bitlis, Hakkari, Muş, Van, Ardahan, Bayburt, Tunceli, Bingöl, Sakarya illerinde yerel TV kanalı yok" diyen Demircan, "Bu illerimizin ortak bir özelliği Bu şehirlerde Yerel TV kanalı olmaması. Türkiye’nin üçüncü büyük şehri, Türkiye’nin batıya açılan kapısı İzmir’de de maalesef yerel TV yok. İzmir’in yerel TV kanalının olmaması, Süper Lig’de takımının olmaması gibi bir şey" diye konuştu.

EMD İzmir Şubesi’nin 146 üyesinden sadece 53’ünün gazetecilik yaptığını, kurumsal iletişim sektöründe çalışan üye sayısının 43’e ulaştığını anlatan Demircan, 50 üyenin ise işsiz olduğunu ya da farklı mesleklerde çalışmak durumunda kaldığını ifade etti.

EMD Genel Başkanı Turgay Türker, Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi’nin 28 yıllık köklü bir kuruma dönüştüğünü, EMD İzmir Şubesi üyelerinin yaptığı haberlerle İzmir ve Türkiye ekonomisinin nabzını tuttuğunun altını çizdi.

Etkinliğe Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, EMD Genel Başkanı Turgay Türker, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, Ege Kuru Meyve İhracatçıları Birliği Başkanı Birol Celep, İZFAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Gül Şener, İzmir Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Ercan Korkmaz’ın yanı sıra EMD İzmir Şubesi Başkanı Murat Demircan, Başkan Vekilleri Mihrap Düzöz ile Murat Ervin, Genel Sekreter Kadir Kemaloğlu, Sayman Nihal Özken, EMD Yönetim Kurulu Üyeleri Orkan İştar ve Soner Çağlar ile medya ve iş dünyasından çok sayıda temsilci katıldı.

Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım’a "Türk Ekonomisine Katkı Ödülü"

EMD İzmir Şubesi Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım’a, "Türk Ekonomisine Katkı Ödülü" verirken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk ve ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı Faruk Güler’e "Ege Bölgesi Ekonomisine Katkı Ödülü", Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Birol Celep’e, Folkart İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak’a, Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Hilmi Uğurtaş’a, Petkim Petrokimya Holding A.Ş., Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle, Savola Gıda San. Tic. A.Ş.’ye teşekkür plaketi verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.