Emekli Öğretmenin Daktilo Aşkı

Emekli Öğretmenin Daktilo Aşkı

Ödemişli emekli öğretmen Muharrem Kahveciler’in daktilo sevgisi yıllara meydan okuyor.

Ödemişli emekli öğretmen Muharrem Kahveciler’in daktilo sevgisi yıllara meydan okuyor. Gelişen teknoloji ile birlikte daktilo kullanımı yok olurken bir dönem Ödemiş’te büro makinelerinin tamirciliğini de yapan Kahveciler, daktilo nostaljisini sürdürüyor.

Şanlıurfa’da doğan ve Diyarbakır Erkek Sanat Enstitüsü’nden mezun olduktan sonra 1962’de ilk görev yeri İzmir’in Beydağ ilçesinde öğretmenlik yapmaya başlayan 73 yaşındaki Muharrem Kahveciler’in daktilo tutkusu gençlik yıllarından itibaren kendisini gösterdi.

Kiraz ilçesinin Çayağzı köyündeki öğretmenlik döneminin ardından 1969-1985 yılları arasında Almanya’da tekniker olarak 15 yıl çalışan Kahveciler, yurda dönüşünde Ödemiş’in Yayla Caddesi’nde büro makinelerinin tamirciliğini yapmaya başladı. 5 yıl sonra bu işi noktalayan ve Kırşehir’in Çiçekdağı ilçesinde ardından da Ödemiş’in Bademli beldesinde öğretmenlik kariyerini tamamlayan Kahveciler, emekli olduğu günden bu yana daktilo bakım ve tamir işlerini hobi olarak da sürdürüyor.

"SESİYLE, TUŞLARIYLA BIRAKTIĞI İZLER VAR"

“Gestay Büro Teknik” markasıyla Ödemiş’te çok sayıda büro makinesinin tamirini yaptığını anlatan Kahveciler, “Daktilo benim için başka bir sevgi. Günümüzde artık nostaljik bir makineye dönüşse de gençlik yıllarımdan bu yana duyduğum sevgi hiç eksilmedi. Eskiden iş olarak tamirat ve bakım yapardım, şimdi denk gelirsem ilgileniyorum. Benim için bir hobiye dönüştü. Daktilonun gelişen teknolojiye karşı, bilgisayarlara karşı direnmesi zaten imkansızdı. Sesiyle, tuşlarıyla bir daktilonun herkeste bıraktığı izler mutlaka vardır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.