Emir Sarıgül: “Dursun Özbek, Kesinlikle İbra Edilmeli”

Emir Sarıgül: “Dursun Özbek, Kesinlikle İbra Edilmeli”

Galatasaray’ın eski yöneticilerinden Emir Sarıgül, genel kurulda Başkan Dursun Özbek ve yönetiminin ibra edilmesi gerektiğini söyleyerek, “İbra edilmemek gibi bir şeyin Galatasaray tarihinde bir daha...

Galatasaray’ın eski yöneticilerinden Emir Sarıgül, genel kurulda Başkan Dursun Özbek ve yönetiminin ibra edilmesi gerektiğini söyleyerek, “İbra edilmemek gibi bir şeyin Galatasaray tarihinde bir daha olmaması lazım” dedi.

Galatasaray’ın eski yöneticilerinden Emir Sarıgül, sarı-kırmızılı yönetim ve yaklaşan genel kurul hakkında İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulundu.

Sportif başarılarının önemli olduğunu vurgulayan Sarıgül, “Başarılar, taraftarın gönlünde çok başkadır. Sportif başarıdan daha önemli olan Galatasaray yönetiminin kenetlenmesi lazım. Yönetimden ayrıldıktan sonra kulübü hiçbir yerde tartışmamamız lazım. Şu an başarısızlığını nedeni; kendiniz başarıya inanmalısınız, kararlı ve uyumlu bir ekip olması gerekiyor. Trabzonspor gibi önemli maça giderken bir yönetici gidiyorsa, başarısızlığın en büyük cevabıdır. Bizim Adnan Polat’tan, Ünal Aysal’dan öğrendiğimiz Galatasaray terbiyesi buydu. Hangi müsabaka olursa olsun 7-8 yönetici arkadaşımızla gidiyorduk. Yöneticisini gören futbolcu, teknik ekip ve taraftarın morali yerine gelir. Galatasaray yönetimleri, sorun üretme yeri değil, çözüm bulma yeridir. Vaktiniz müsait değilse yönetimdeki yerinizi işgal etmemeniz lazım. Çünkü Galatasaray yöneticiliği, herkesin bir gün yönetici hayalini kurduğu bir koltuk. Bu koltuklara geldiğiniz zaman iyi projeler üreteceksiniz. Sayın Dursun Özbek Başkan’a huzurunuzda çok teşekkür ediyorum. Nedeni ise 7 gün 24 saatini Galatasaray için harcıyor. Aynı fikir bütünlüğünü yönetimde göremiyorum. Benim eleştirim başkana ya da yönetime değil. Ben etik kuralının altını çiziyorum. Galatasaray’ı dışarıda tartışmamalıyız. Bizim genel kurullarımız, divan toplantılarımız var” şeklinde konuştu.

“Yönetici arkadaşların da Dursun Başkan gibi özverili olması lazım”

Ali Sami Yen Stadı’nın yanındaki otel projesinin Adnan Polat yönetiminde faaliyete başlayan bir proje olduğunu belirten Sarıgül, “O projeyi ben gayrimenkul sektöründe faaliyet gösterdiğim için üstlendim. Ruhsatını aldım. Ünal Aysal Başkan ile temelini attık. Dursun Başkan da inşaatı hızlı bir şekilde bitiriyor. Burayla ilgili Dursun Başkan ile çok fikir alışverişinde bulunduk ve otel olmasına karar verdik. Nedeni otel olduğu zaman bazı amatör branşların sponsorluk masraflarını karşılıyordu. Yönetici arkadaşların da Dursun Başkan gibi özverili olması lazım” ifadelerini kullandı.

“Galatasaray’ı polemik konusu yapmayalım”

Galatasaray’da Levent Nazifoğlu ile Alp Yalman’ın istifalarını da değerlendiren Sarıgül, “Alp Yalman bizim başkanımızdır, yorum yapmak haddimize düşmez. Sayın Nazifoğlu ile de aramda bir sorun yok. Yaptığım eleştiri şuydu; ben de Galatasaray yönetiminde 3 dönem yöneticilik yaptım. Levent Nazifoğlu yönetici değil, Sportif A.Ş.’de yönetim kurulu üyesiydi. Onu Dursun Özbek ile yönetim kurulu onurlandırdı. İstifa ettikten sonra bizde kol kırılır, yen içinde kalır. Galatasaray’ı polemik konusu yapmayalım” diye konuştu.

“Dursun Özbek ve yönetimi kesinlikle ibra edilmelidir”

25 Mart’ta yapılacak genel kurulda Dursun Özbek yönetimine güven oyunun çıkmasını gerektiğini vurgulayan Sarıgül, sözlerine şöyle devam etti:

“Güven oyu çıkması için ben tüm genel kurul üyesi arkadaşlarım ile konuşuyorum. Adnan Polat Başkan döneminde ne yazık ki biz ibra edilmedik. Daha sonra bize iade-i itibar yapıldı ama kırılganlıklar ve yaşanmışlıklar her zaman içimizde derin yara olarak duruyor. Dursun Özbek ve yönetimi kesinlikle ibra edilmelidir. Eleştirilerimiz varsa nezaket ve saygı çerçevesinde yapabiliriz. İbra edilmemek gibi bir şeyin Galatasaray tarihinde bir daha olmaması lazım.”

“Ünal Aysal’a her yerden başkanlık için yoğun baskı var”

Ünal Aysal’ın tekrar başkanlık için geleceği yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine Sarıgül, “Mevcut bir yönetim varken, Ünal Aysal Başkanımız defalarca söyledi. Bunu konuşmamız doğru olmaz diye. Taraftarlardan olsun, mali kongrelerde olsun Ünal Aysal bir teveccühü olduğunu biliyorum. Taraftarlardaki Ünal Aysal sevgisi Drogba ile görüşen, Galatasaray’ı ve Türkiye’yi anlatan tamamen Ünal Aysal Başkan’dır. Sneijder’i, Muslera ve Melo’yu da. Bu isimleri kazandıran, dünya kamuoyunda Türkiye’nin bilinirliğini anlatan Ünal Aysal’dır. O dönemde Ünal Aysal’ın talimatı ile Drogba ile son konuşmayı ben yaptım. İmzaları birlikte attık. Drogba’nın Türkiye’nin gelişmesine çok önemli katkılarda bulundu. Bugün ise bazı arkadaşlar, Ünal Aysal kaçtı diyorlar. Ünal Aysal asla kaçmaz. Sayın başkan o dönem kongre kararı aldı. Bazı arkadaşlar çıktı ‘Biz daha iyi yaparız’ dedi. Sayın başkan o zaman ‘Ben aday olmuyorum’ dedi. Şu anda da sosyal medyada, taraftardan, kongre üyelerinden yoğun bir baskı var. Ama Ünal Aysal adına konuşmak haddim değil. Ünal Aysal’ın şu anda dahi Galatasaray için projeler ürettiğini biliyorum. Kalbinde yüreğindeki Galatasaray sevgisini biliyorum” değerlendirmesinde bulundu.

“Florya’yı Gaziosmanpaşa bölgesine taşıyacaktık”

Ünal Aysal’ın projeleri hakkında da açıklamalarda bulunan Emir Sarıgül, “Ünal Başkan, emlak konusunda Riva ve Florya’da önemli projeler düşünüyordu. Bunların bir kısmı şu an hayata geçti. Mali kongrede ne noktada olduğunu göreceğiz. Bu projelerin fikir babası Ünal Aysal’dır. Daha sonra Dursun Özbek Başkan katkı sunarak, yasal prosedürlerini sağladı. Bizim diğer projemiz ise Florya’ydı. Florya, Türkiye’nin en önemli arazisi, her zaman bir çekim merkezidir. Florya’yı stada yakın olan Gaziosmanpaşa bölgesinde 40 küsur dönümlük bir yere taşıyacaktık. Amacımız bütün branşları oraya taşıyıp, sosyal tesis projesi yapmaktı. Bu projeyi yönetimdeki arkadaşlara da sunduk. Yönetimlerde olmak önemli değil. Yönetimde olmasanız bile o bayrağı ileri götürmek için elinizden gelenin fazlasını yapmanız lazım” diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.