Emre Altuğ’dan Umut Oğuz’a Ünlülerden El Ele Butiğe Destek Yağdı

Emre Altuğ’dan Umut Oğuz’a Ünlülerden El Ele Butiğe Destek Yağdı

İzmir’in Bornova ilçesinde bulunan bir okulda başlatılan projeyle birlikte durumu olmayan öğrenciler “El Ele Butik” sayesinde ihtiyaçları olan elbiseleri alabilecek. Projeye öğrenci ve öğretmenlerin y...

İzmir’in Bornova ilçesinde bulunan bir okulda başlatılan projeyle birlikte durumu olmayan öğrenciler “El Ele Butik” sayesinde ihtiyaçları olan elbiseleri alabilecek. Projeye öğrenci ve öğretmenlerin yanı sıra ünlülerden de destek geldi. Ünlü şarkıcı Emre Altuğ, ’Çıta’ klibinde giydiği gömleği gönderirken, oyuncu Umut Oğuz ise öğrencilerle buluşup elbise yardımında bulundu. Oğuz, aynı zamanda arkadaşı olan ünlü oyuncu Oktay Kaynarca’ya da seslenerek, “Ben buraya geldim kıyafet bıraktım. Oktay Kaynarca sende bırakacak mısın?” dedi.

Mimar Sinan Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri ve öğretmenlerinin başlattığı “El Ele Butik” projesi kapsamında ihtiyaç sahibi öğrenciler, ihtiyaçları olan elbiseleri alabilecek. Proje; az kullanılmış ve dolaplarda unutulan elbiselerin ihtiyaç sahiplerine bağışlanmasını hedefliyor. Projeye kapsamında ihtiyaç sahibi öğrenciler hem kendileri için hem de aileleri için ihtiyaç duyulan eşyaları temin edebilecek. Projeye; öğrenciler, öğretmenler ve aileler destek verirken bir destekte ünlü isimlerden geldi. Proje kapsamında ünlü şarkıcı Emre Altuğ, Çıta klibinde giydiği gömleği gönderirken, ünlü oyuncu Umut Oğuz ise beraberinde getirdiği elbiselerle birlikte okula gelerek öğrencilerle buluştu. El ele butik için bir oda hazırlayan okul yönetimi, gelen bağışları raflara dizerek ihtiyaç sahibi öğrencilerle buluşturuyor. İhtiyaç sahibi öğrenciler burada ihtiyacı olan elbiseleri giyip denedikten sonra kendisine uygun olanı seçip alabiliyor. Aynı zamanda öğrenciler, ailesi için ve küçük kardeşleri içinde ihtiyaç halinde buradan yararlanabiliyor.

“Oktay Kaynarca sende var mısın?”

Proje kapsamında okula gelerek “El Ele Butik” projesini yerinde gören ünlü oyuncu Umut Oğuz, öğrencilerle bir araya gelerek fotoğraf çekti. Yoğun ilgi ile karşılan Oğuz, öğrencilerle birlikte keyifli anlar yaşadı. Beraberinde getirdiği elbiselerle gelen Oğuz, az kullandığı elbiseleri bağış yaptı. Oğuz, “Yurdun her bölümünde bir yardım, hayır işi olduğu zaman koşuşturmaya çalışıyorum. El ele butiği duyduğum zaman çok heyecanlandım. Çünkü hepimizin evinde, dolabında giymediğimiz kıyafetlerin olduğunu biliyoruz. Ben bir kıyafeti bir sene giymiyorsam kullanmıyorsam, o kıyafet başkasınındır. Ben alelacele bir torba yapıp getirdim buraya ve çok heyecanlıydım. Buraya getirince az olduğunu gördüm. Şimdi bir sürü kıyafetim var tek tek kafamda dökülmeye başladı. Getireceğim ki o kıyafetlerin içine gerçekten ihtiyacı olan kardeşlerimiz, çocuklarımız girsin ve onlarda bir bayrak yarışı gibi bir sonraki nesle taşısınlar. Orada birileri üşürken mont kazak bulamazken benim montum yada kazağım dolapta boş duramaz” diyen ünlü oyuncu, arkadaşı Oktay Kaynarca ve Timur Acar’a seslendi. Oğuz, "Ben buraya geldim kıyafet bıraktım. Oktay Kaynarca sende bırakacak mısın?" diyerek ünlü oyuncudan projeye destek istedi.

“Bir değişim yaratmaya çalıştık umarım tüm dünyaya yayılır”

Bir değişim oluşturmak istediklerini söyleyen Okul Müdürü Zülküf Yıldız ise "Okulumuzda ihtiyacı olan öğrencilerimize, yine kendi ihtiyacı fazlası olan öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz bu ihtiyaç fazlası ürünlerini yıkayıp ütüleyip buraya raflara koyup getiriyorlar. İhtiyacı olan öğrencilerde geliyor bu raflardan annesine, kardeşine, abisine dahi eşyalar alabiliyor. Burada insani bir dönüşüm yapmaya çalıştık. Muazzam bir sirkülasyon oldu kışa girmeden. Çok öğrenciye ayakkabılar montlar verdik. Özellikle erzak getirmek isteyen ailelerde var. Yan tarafa da erzak için raflar yapılmaya başlandı. Burada bir değişim yaratmaya çalıştık. Bu okul bahçesinde bu okul içerisinde bir değişim yaratmaya çalıştık. Umarım bu değişim tüm İzmir’e, Türkiye’ye, dünyaya yayılır" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.