En Acı Karne Haberi

En Acı Karne Haberi

İzmir’de, geçen yıl bu günlerde umut dolu bakışları, yüzlerindeki tebessümleri ile karne sevinci yaşayan lösemili çocuklardan bir çoğu hayata veda etti.

- İzmir’de, geçen yıl bu günlerde umut dolu bakışları, yüzlerindeki tebessümleri ile karne sevinci yaşayan lösemili çocuklardan bir çoğu hayata veda etti.

Türkiye’nin dört bir yanında karne sevinci yaşanırken, İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden gelen haber yürekleri dağlattı. Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi sınıfında ve onkoloji servisindeki yataklarında eğitim alan öğrenciler geçen yıl bu zamanlarda karne almalarının sevincini yaşıyordu. Ancak aradan geçen bir yılda kahreden hastalık aileleri ve hastane öğretmenlerini acıya boğdu. Yüzlerinde tebessüm, gözlerinde umutla karnelerini alan öğrencilerden 7’si hayatını kaybetti.

Hastaneye gelen çocukların okuldan kopma psikolojisi ile travma yaşayabildikleri için karne töreni düzenleyen hastane yönetimi, çocuklara kimi zaman hasta yataklarında kimi zaman sınıflarda eğitim veriyordu. Türkiye’nin en büyük çocuk hastanesi olan Behçet Uz Hastanesi’nde her dönem 15 civarında öğrenciye karne veriliyordu.Böylece yıl kaybı yaşamıyorlar ve akranlarından geri kalmamış oluyorlardı.

Hastanede ise uzun bir süre karne töreni düzenlenmeyecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.