En çok birlik beraberliğe ihtiyacımız var!

185 ülkede etkisi görülen koronavirüs bulaştığı insanlarda; özellikle yaşlıları hele birde kronik bir rahatsızlığı varsa genç veya yaşlı ayırmaksızın öldürüyor.

Çok hızlı yayıldığı için bugün dünyanın en ücra köşesine kadar ulaştı.Yüz binden fazla insanın ölümüne neden oldu. Bilim dünyası virüse çare bulmak için büyük bir mücadele içinde. Lakin henüz bir sonuç alınamadı.

Bir sonuca ulaşılır mı?
Doğrusu bunu şimdilik bilemiyoruz.
Ancak görünen o ki, ümit verici çalışmalar olsa da şu anda tamamen çaresiz.

***
Covid-19'un dünyayı ele geçirmek isteyen gizemli güçler tarafından laboratuvar ortamında geliştirilen biyolojik silah olduğunu iddia edenler de var. Çin, Amerika’yı; Amerika da Çin’i suçladığı bu iddia doğru mu, yoksa yanlış mı bilemiyorum.

Ama virüs; İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ı bile hasta etti. Çok güçlü görünen ülkelerin sağlık sistemini felç etti. Yoğun bakım üniteleri doldu, hastane koridorları cesetlerle dolup taştı. Avrupa ülkeleri vatandaşlarına para yardımında bulundu ama insanlar maske satın alacak yer bulamadı. Virüs ekonomileri yere serdi, üretim durdu, insanlar evlerinde neredeyse hapsoldu.

Gelelim Türkiye'ye.

Türkiye'de salgının ortaya çıktığı ilk günden bu güne kadar, Sağlık Bakanlığı süreci en iyi şekilde yönetmek için ciddi bir mücadele içinde. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca halkı her gün bilgilendiriyor. Şu ana kadar, sağlık sisteminde tıkanmaya yol açacak bir yoğunluk yaşanmadı. Televizyon kanallarına konuk olan tıp otoriteleri Türkiye’nin salgın konusunda başka ülkelere göre çok daha başarılı olduğu konusunda birleşiyor. Yani Türkiye, korona virüsle verdiği mücadelede; diğer ülkelere örnek olmaya devam ediyor. Bunun en büyük başarı kaynağı, “Sağlık Teşkilatında yetişmiş insan potansiyeli…” Buna alınan kararlar ve Milletin fedakârlığını da eklemek gerek.

Belediyeler de süreci en iyi şekilde yönetmek için çaba harcıyorlar. Ancak iktidarı bir türlü sevmeyenlere göre, Türkiye'de işler çok kötü. Bu kesim yaylım ateşine devam ediyor. CHP’li belediyelerin yardımda bulunmasına Hükümetin engel olduğunu söylüyorlar!

Oysa Aydın’da CHP’li Büyükşehir Belediyesi, İYİ Partili Nazilli Belediyesi, AK Partili Kuyucak Belediyesi, AK Partili Koçarlı Belediyesi gıda yardımı yapmaya devam ediyor. Ha! Burada kastedilen vatandaştan nakdi yardım toplamak ise, orada durmak lazım. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, belediyelerin valiliklerden izin almadan yardım kampanyası düzenleyemeyeceğini belirtti. O halde neden izin almadan kampanya açtıklarını açıklamaları gerekmiyor mu?

Ayrıca…

CHP’li Bolu Belediyesi su ücretinde yüzde 60 oranında indirime gitti mi?

Gitti.

Faturaları 3 ay erteledi mi?

Erteledi.

Bütün bunları yaparken, Hükümet engel oldu mu?

Olmadı.

Sorarım size!

CHP'li Bolu Belediyesi'nin yaptığı indirimi, Aydın Büyükşehir Belediyesi neden yapmıyor? 

Kimse bu işin siyasetini yapmasın!

Birlik beraberliğimizi korumaya en çok ihtiyacımızın olduğu şu günlerde; birileri bozmak ve devletinizi itibarsızlaştırmak için bilerek veya bilmeyerek uğraş veriyorlar. Aman dikkat!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.