Enerji Teknolojileri ’Ices 2015’te Masaya Yatırıldı

Enerji Teknolojileri ’Ices 2015’te Masaya Yatırıldı

Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından düzenlenen İnternatıonal Conference on Energy Systems 2015’te (ICES 2015) dünyanın önemli üniversitelerinden enerji alanında çalışma yapmış akademisyenler bir ara...

Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından düzenlenen İnternatıonal Conference on Energy Systems 2015’te (ICES 2015) dünyanın önemli üniversitelerinden enerji alanında çalışma yapmış akademisyenler bir araya geldi. Etkinlikte enerji teknolojilerinin geldiği son nokta ve uluslararası çapta izlenmesi gereken politikalar değerlendirildi.

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Makine Fakültesi tarafından, YTÜ e-dergilerinden Journal of Thermal Engineering’in katkıları ve YTÜ Teknopark firmalarında GEOMES Mühendislik Hizmetleri desteğiyle düzenlenen, International Conference On Energy Systems 2015 (ICES 2015-Uluslararası Enerji Sistemleri Konferansı) dünyanın çeşitli üniversitelerinden dünyaca ünlü akademisyenleri bir araya getirirdi. Uluslararası konferansta enerji alanında çalışma yapan akademisyenler, enerji sistemleri, enerji verimliliği ve enerji teknolojilerinin son geldiği noktayı masaya yatırdı.

YTÜ Beşiktaş Kampüsü Oditoryum’da gerçekleştirilen konferansın açılışında konuşan YTÜ Rektör Yardımcısı ve Makine Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Faruk Yiğit, teknolojideki ani değişimler ve dünyanın hızlı değişimi enerji sistemlerinde ülkelerin arasındaki ortaklıkların gerekliliği üzerine uluslararası projelerin ortaya çıkmasına sebep olduğunu aktardı.

ICES 2015 için farklı ülkelerden gelen araştırmacıların işbirliği içinde yararlı çözüm yolları ve Türkiye’nin kollektif gelişimine katkı sağlayacağına inandığını dile getirdi. Konferans başkanı ve YTÜ Makine Fakaültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Zehra Yumurtacı ise, enerji sistemlerindeki gelişmelerin mevcut ve gelecekteki sorunların çözümü için önemli anahtarlardan birisi olduğunu belirtti.

ICES 2015’in enerji sistemleri üzerine gerçekleştirilen multi-disipliner uluslararası bir konferans olduğunun altını çizen Yumurtacı, konferansın enerjinin dağıtımı, enerji ile bağlantılı alanlardaki yeni gelişmeler, enerji arzının güvenliği gibi konularda önemli birikimler sağlayacağını aktardı.

Konferansta, Missouri University of Science & Technology’den Prof. Dr. Ümit Köylü, King Fahd University Of Petroleum and Minerals’den Prof. Dr. Bekir Sami Yılbaşı, University of Ontario Institute of Technology’den Prof. Dr. İbrahim Dinçer, İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mete Şen, University de Lyon’dan Prof. Dr. Hamadiche Mahmoud, Univercity of Delavare’den Prof. Dr.Bingqing Wei, Üniversity of Ruse’den Prof. Dr. Tzvetelin Georgiev, V.N Karazin Kharkov National University’den Prof. Dr. Natallya Kizilova, National Defence University Of Malaysia’dan Prof. Dr. Muhd Zu Azhan Yahya’nın da aralarında bulunduğu dünyaca ünlü akademisyenler davetli konuşmacı olarak katıldı. Etkinlikte ayrıca enerji, enerji teknolojileri, enerji verimliliği konularında 300’ün üzerinde sözlü ve poster sunum yapıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.