Engelli Öğrenciler Fotoğraf Sergisi Açtı

Engelli Öğrenciler Fotoğraf Sergisi Açtı

Vizör Kızlar Fotoğraf Grubu’nun rehberliğinde, Erdoğan Öven Engelliler Köyü’nde eğitim görmekte olan 25 öğrencinin çektiği fotoğraflardan oluşan "Biz Çektik" isimli sergi, Kuşadası Belediyesi İbramaki...

Vizör Kızlar Fotoğraf Grubu’nun rehberliğinde, Erdoğan Öven Engelliler Köyü’nde eğitim görmekte olan 25 öğrencinin çektiği fotoğraflardan oluşan "Biz Çektik" isimli sergi, Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi’nde açıldı.

Kuşadası Ticaret Odası ve Fujifilm’in katkılarıyla düzenlenen fotoğraf sergisinden elde edilen gelir, engelli çocukların eğitiminde kullanılacak.

Kuşadası Erdoğan Öven Engelliler Köyü’nde eğitim gören öğrencilerin Vizör Kızlar Fotoğraf Grubunun eğitmenliğinde çekmiş olduğu fotoğraflardan oluşan "Biz Çektik" isimli sergi, Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi’nde düzenlenen bir kokteylle açıldı. Serginin açılışına Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Şerifoğlu, KUTO Başkanı Serdar Akdoğan, Kuşadası Engellileri Koruma Derneği Başkanı Canan Güler, Kuşadası Belediye Meclis Üyesi Cem Arslan, engelli öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta engelli öğrencilerin fotoğraf eğitim sürecini anlatan bir kısa film gösterimi yapıldı.

Sergi açılışında konuşan Kuşadası Engellileri Koruma Derneği Başkanı Canan Güler "Sosyal sorumluluk projesi kapsamında başlattığımız fotoğraf eğitimleri süresince yanımızda olarak bize destek veren Kuşadası Ticaret Odası, Vizör Kızlar Fotoğraf Grubu ve Fujifilm’e çok teşekkür ediyorum. Burada sergilenen tüm fotoğraflar engelli öğrencilerimiz tarafından çekildi ve satışa sunulan fotoğrafların geliri öğrencilerimizin eğitimlerinde kullanılacak. Bize evsahipliği yapan Kuşadası Belediyesi’ne de çok teşekkür ediyorum" dedi.

Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan ise "Kuşadası Kaymakamı olduğum dönemde burada bulunan çocuklarımız daha küçüktü. Hatta bazı çocuklarımızın yuvadan ayrıldığını sanmıştım. Şu anda hepsi çektikleri birbirinden güzel fotoğraflarla karşımda duruyor. Çocuklarımızı böyle önemli bir projeye dahil eden başta Vizör Kızlara ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum’’ dedi.

Engelli öğrencilerin yeteneklerini ortaya çıkarmanın önemine dikkat çeken Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Şerifoğlu "Kuşadası Belediyesi olarak böylesine güzel ve anlamlı bir sergiye ev sahipliği yapmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Engelli çocuklarımızı sosyal yaşamın içine katarak yeteneklerini gün yüzüne çıkarmamız gerekiyor. Bu çalışmaya emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.