Engellilerden başsavcıya teşekkür ziyareti

Engellilerden başsavcıya teşekkür ziyareti

Nazilli Engelliler ve Engellilere Destek Verenler Derneği (NAZENDER) ve Nazilli Kent Konseyi Engelliler Meclisi üyeleri, Nazilli Adliyesi’nde engellilere yönelik hayata geçirilen başarılı düzenlemeler...

Nazilli Engelliler ve Engellilere Destek Verenler Derneği (NAZENDER) ve Nazilli Kent Konseyi Engelliler Meclisi üyeleri, Nazilli Adliyesi’nde engellilere yönelik hayata geçirilen başarılı düzenlemeler nedeniylebNazilli Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş ve İdari İşler Müdürü Mustafa Öztürk’e teşekkür ziyaretinde bulunuldu.

Aydın’daki ilk ’Erişebilirlik Sertifikası’ alan kamu kurumu olan Nazilli Adalet Sarayı’nın engelsiz adliye sarayı olması nedeniyle teşekkür ziyaretinde bulunan engelliler Başsavcı Dönertaş ve İdari İşler Müdürü Öztürk’ü plaketle onurlandırıldı. Nazilli Adalet Sarayı’na ziyarette bulunan engelliler ilk olarak tüm adliye sarayını sorunsuz bir şekilde gezerek inceleme yaptılar.

Daha sonra toplantı salonuna geçen grup, Başsavcı Dönertaş ve İdari İşler Müdürü Öztürk ile uzun süre sohbet etti. Konuklarına çeşitli ikramlarda bulunan Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş, herkesin bir engelli adayı olduğunun unutulmaması gerektiğini ifade ederek, "5378 sayılı engelliler hakkında kanun, tüm kamu kurum ve kuruluşlarının kullanımlarındaki gerek kapalı alan gerekse açık alanlarında engellilerin erişebilirliğine yönelik düzenlemelerin yapılmasını öngörmüştür. Bu kapsamda Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı’nın talimatları çerçevesinde Cumhuriyet Başsavcılığımızca, Nazilli Adalet Sarayı binası dahilinde çalışmalar başlamış, nihayetinde 365 kriter tamamlanarak geçtiğimiz günlerde engelli erişebilirlik standartlarımız sonlandırılmıştır. Bizim Adliye’de engellilere yönelik yaptığımız düzenlemeler, normalde yapmamız gereken işlerden. Bir engelli vatandaşımız Adliye’mize geldiğinde hiçbir zorluk çekmeden işlerini rahatça görebiliyor. Yine de bir sıkıntı olursa, gerekirse engellilerimizi sırtımızda taşır ve işlerini görmelerine yardımcı oluruz. Diğer kamu binalarında da bu tür düzenlemelerin yapılacağına inanıyorum. Almış olduğumuz ’Erişebilirlik Belgesi’ bizleri mutlu etti. Bizim için hem Aydın’da ilk olmamız hem de adliye sarayının engelsiz olması ayrı bir mutluluk kaynağıdır. Adliyedeki çalışmalarımız sırasında da engelli derneklerimizle koordineli şekilde çalıştık ve bunu hep birlikte başardık" dedi.

Başkan Yazıcı’dan Başsavcı Dönertaş ve ekibine teşekkür

Nazilli’deki diğer kamu binalarının da Adliye’deki gibi engelliler için en yakın zamanda düzenlemesi gerektiğini ifade eden NAZENDER Başkanı Tayfun Yazıcı ise, "Adliye Sarayı’mız 365 kriteri yerine getirerek engelli erişebilirlik belgesini aldı. Başsavcımızın isteği ile bir yıldır tüm çalışmaları yerinde ve yakından takip ettik. NAZENDER ve Nazilli Kent Konseyi Engelliler Meclisi olarak emeği geçen Cumhuriyet Başsavcımız Mehmet Akif Dönertaş ve İdari İşler Müdürü Mustafa Öztürk beye çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Diğer kamu binalarımızın da engellilerimiz için en yakın zamanda düzenlenmesini temenni ediyoruz" dedi.

Ziyaret sonunda Başkan Yazıcı, Başsavcı Dönertaş ve İdari İşler Müdürü Öztürk’ü plaketle onurlandırdı. Ziyaret, Adliye önünde hatıra fotoğrafı ile son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.