Engellilere özel gülümseten proje

Engellilere özel gülümseten proje

Esenler’deki engellilere yönelik "Gözlerde Gülümseme, Yüzlerde Hayat" projesi" hayata geçirildi. Proje kapsamında yıl boyunca ilçedeki engellilerin evlerinde birbirinden eğlenceli ve eğitici etkinlikl...

Esenler’deki engellilere yönelik "Gözlerde Gülümseme, Yüzlerde Hayat" projesi" hayata geçirildi. Proje kapsamında yıl boyunca ilçedeki engellilerin evlerinde birbirinden eğlenceli ve eğitici etkinlikler düzenlenecek.

Engellilik durumlarına ve yaşlarına göre belirlenen 100 engelli vatandaşın evine gidilerek 3 saat boyunca, becerisine uygun bir etkinlik gerçekleştiriliyor. Bu etkinliklerle çeşitli engel seviyesindeki bireylere bir beceri veya hobi kazandırmak, toplumda yalnız olmadığını hissettirmek ve hayatında kısa da olsa güzel bir anı oluşturmak hedefleniyor.

Etkinlikler, kişinin özelliklerine uygun olarak eğitici, eğlendirici ve sosyalleşmesine olanak sağlayacak şekilde planlanıyor. Engellileri hayata bağlayan projede; taş boyama, resim, kukla oynatma, masal anlatma, keçeden oyuncak yapımı, hasır ipten saat yapımı, müzik ve sanatsal faaliyetler gibi etkinlikler yapılıyor. Yıl boyunca yapılan etkinliklerden bir fotoğraf albümü oluşturularak, projeye katılanlara hediye edilecek.

Sümeyye’nin ilk yağlı boya heyecanı

Her hafta iki engellinin ziyaret edileceği proje kapsamında ilk etkinlik, Esenler Nene Hatun Mahallesi’nde yaşayan 18 yaşındaki Sümeyye Garip ile gerçekleştirildi. Kas hastalığından dolayı üçüncü sınıftan sonra eğitim hayatına devam edemeyen Sümeyye, oldukça yetenekli. Sümeyye karakalem ve kuru boyalarla resim çizmeyi çok seviyor. Hayali bu zamana kadar çizdiği resimlerden bir sergi açmak olduğunu belirten Sümeyye, kendi el yazısı ile Esenler Belediyesi’ne bir teşekkür notu yazdı.

Genç Sümeyye, Esenler Ortopedik Engelliler Derneği hocası eşliğinde taş boyama etkinliği kapsamında üçlü tablo çalışması yaptı. Sümeyye, tablodaki kuşları boyarken ilk kez fırça ile boyamanın da deneyimini ve heyecanını yaşadı. Daha önce hiç yağlı boya ile resim yapmaya cesaret edemediğini söyleyen Sümeyye, bundan sonra mutlaka yağlı boya resimler de çizmek istediğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.