Erasmus Staj Konsorsiyumu Çalışmalara Başladı

Erasmus Staj Konsorsiyumu Çalışmalara Başladı

Liderliği İzmir Ekonomi Üniversitesi tarafından yürütülen Erasmus Staj Hareketliliği Konsorsiyumu-İzmir, Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ve Celal Bayar Üniversitesinin katılımıyla oluşturuldu.

- Liderliği İzmir Ekonomi Üniversitesi tarafından yürütülen Erasmus Staj Hareketliliği Konsorsiyumu-İzmir, Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ve Celal Bayar Üniversitesinin katılımıyla oluşturuldu.

Erasmus Staj Konsorsiyumu sayesinde üniversiteler ve iş dünyası örgütleri bir araya gelerek üniversite öğrencilerine AB ülkelerinde staj olanağı sağlanacak. AB Bakanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren Ulusal Ajans, Erasmus öğrenci hareketlilik ve öğrenci staj fonları sağlanıyor. Bu fonlar ile öğrenciler, AB ülkelerinde öğrenim ve staj olanaklarına sahip oluyor. 3 aylık staj süreleri boyunca öğrencilerin masrafları staj fonlarından karşılanıyor.

Üniversitelerden mezun olan öğrencilerin iş hayatına alışmaları zor oluyor diyen Ulusal Ajans Yüksek Öğrenim Koordinatörü İlyas Ülgür “Öğrencilerin mezun olduktan sonra iş ortamına çabuk uyum sağlaması ve işi kavraması güzel yerlerde staj yapmasından geçiyor. Bu oluşum ile öğrencilere deneyim elde etme şansı yaratıyor uluslararası deneyime sahip olan ve mezun olmadan iş hayatına atılan öğrenciler bu sayede iş hayatına çok daha çabuk uyum sağlayıp kendilerini daha iyi seviyelere getirme fırsatı yakalıyorlar. Bir öğrenci mezun olduğunda tüm dünyada çalışabilme kapasitesine sahip olabilmelidir bunun için Erasmus öğrenciler için çok önemlidir” dedi.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Galip Akhan “Erasmus Staj Hareketliliği sayesinde öğrenciler öğrenim ve staj görme imkanı buluyor ve uluslararası deneyime sahip oluyor. Ayrıca dünyanın dört bir yanından gelen öğrencilere de İzmir’i tanıtmak, sevdirmek ve eğitimde bir marka yapmak için fırsattır. Bu fırsatı İzmir’e ve bizlere sunan İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Ulusal Ajans’a teşekkür ediyorum” dedi.

ERASMUS STAJ KONSORSİYUMU ÇALIŞMALARA BAŞLADI

ERASMUS STAJ KONSORSİYUMU ÇALIŞMALARA BAŞLADI

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.