Erdem; “İndirim Tüm Çiftçilerimize Hayırlı Olsun”

Erdem; “İndirim Tüm Çiftçilerimize Hayırlı Olsun”

AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM Tarım Komisyonu Üyesi Mehmet Erdem, “Gübre fiyatlarında yapılan indirim tüm çiftçilerimize hayırlı olsun” dedi.TBMM Tarım Komisyonu Üyesi Mehmet Erdem, çiftçiye gü...

AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM Tarım Komisyonu Üyesi Mehmet Erdem, “Gübre fiyatlarında yapılan indirim tüm çiftçilerimize hayırlı olsun” dedi.

TBMM Tarım Komisyonu Üyesi Mehmet Erdem, çiftçiye gübre fiyatlarında indirim yapıldığını müjdeleyerek; “Tarımsal üretimin en temel girdilerinden olan gübrede AK Parti seçim öncesi vaadini yerine getirdi ve gübrede KDV kaldırıldı. Daha sonraki günlerde KDV’nin kaldırılmasının fiyatlara yansımadığı konusunda eleştiriler yapılmıştı. İşte şimdi son durumda gübre fiyatlarında yüzde 18 KDV indiriminden sonra yüzde 10-16,5 arasında bir indirime daha gidilmiş bulunuyor. Çiftçilerimiz için hayırlı olmasını diliyoruz. Bu önemli bir karardır. Aralık ayında, KDV indiriminden önce 99,5 lira olan DAP gübresi, KDV indiriminden sonra 84-85 liraya düştü. Şimdi de yaklaşık yüzde 16’lık bir indirimle DAP gübresi 68 liraya düşmüş durumdadır. 2016 sezonunda bu indirimlerin çiftçilerimizin üretim maliyetlerine yansıyacağı aşikardır. Gübre fiyatlarında yapılan indirim tüm çiftçilerimize hayırlı olsun. AK Parti Hükümeti daima çiftçilerimizin ve üreticilerimizin yanında olmaya devam edecektir” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.