Erdemin “ASKİ Gerçek Bilgi Vermiyor” Eleştirisine Yanıt

Erdem'in “ASKİ Gerçek Bilgi Vermiyor” Eleştirisine Yanıt

Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Adalet ve Kalkınma Partisi Aydın Milletvekili Mehmet Erdem’in, “ASKİ gerçek bilgi vermiyor” eleştirisine yanıt gecikmedi.

ASKİ Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada Milletvekili Mehmet Erdem’in, belge olarak sunduğu,  Karaköy muhtarlığının 03.07.2007 tarih ve 2007/19  sayılı kararının suyun ton ücretinin , aylık 15 tona kadar 1.00 TL olarak belirlenmesine ilişkin bir belge olduğu belirtilip, söz konusu su bedelinin geçmişe yönelik muhtarlığın almış olduğu bir karar olduğu vurgulandı.

Açıklamada şunlar kaydedildi, “Mehmet Erdem’in gösterdiği ve bizimde yazımızın ekinde sunduğumuz belge, muhtarlığın belirttiğimiz kararına istinaden geçmişteki  su fiyatlarına aittir. ASKİ Genel Müdürlüğümüz su fiyatlarını daha evvel yayınladığımız açıklamadan da açıkça görüldüğü gibi  geçmişte tonu 1 TL olan suyun bedeli 44 kuruşa düşürmüştür.

Mehmet Erdem tarafından yapılmak istenen, muhtarlığın geçmişteki kararına istinaden uygulanmış olan su bedelinin bugün halen ASKİ tarafından uygulanıyor gibi gösterilmek istenmesidir. Vatandaşlarımız bu şekilde kasıtlı olarak yanıltılmaktadırlar. ASKİ Genel Müdürlüğü olarak, genel kurulumuzda alınan kararlar neticesinde belirlenen ve daha önce de açıklamış olduğumuz su ücretlerinden farklı bir ücret uygulanması söz konusu olamaz. Tüm Aydın kamuoyu ve vatandaşlarımızın bilgisine sunarız.

ek-1.jpg

Ak Parti’li Erdem'den ASKİ'ye Belgeli Cevap Haberi İçin Tıklayınız

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.