Erdoğan: “Bunların Cebine 3-5 Kuruş Ekstra Para Koy, İstediğin Notu Al”

Erdoğan: “Bunların Cebine 3-5 Kuruş Ekstra Para Koy, İstediğin Notu Al”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin kredi notunun düşürülmesinin ardından iç ve dış piyasalarda not düşürmeden kaynaklanan ciddiye alınacak bir dalgalanma görülmediğini söyledi, Türkiye’ni...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin kredi notunun düşürülmesinin ardından iç ve dış piyasalarda not düşürmeden kaynaklanan ciddiye alınacak bir dalgalanma görülmediğini söyledi, Türkiye’nin notunu düşüren kurumları yalancı çobana benzetti.

27. muhtarlar toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Moody’s’in Türkiye’nin kredi notunu düşürmesine ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiye’nin yatırımlarına ve kalkınmasına devam ettiğini, notu verenlerin kafasındaki hesabın başka olduğunu, notun ekonomik verilere değil, siyasi saiklere dayalı olarak verildiği için kimsenin o notu dikkate almadığını kaydetti.

Türkiye’nin kredi notunu düşüren kuruluşların talimatı nereden aldıklarını çok iyi bildiğini belirten Erdoğan, “Hazine hemen bir piyasa yaptı ve dışarıdan, içeriden bunların beklediğinin çok üstünde bir ilgi alaka hazinenin kağıtlarına oldu. Türkiye’nin gerçeği bu değil ki. Batmış, bitmiş bir ülkeye bir anda bakıyorsun 4 kat büyümede bir derece vermeye kalkıyorlar, Avrupa’dan 400 milyar avro destek gören bir ülkeye bu desteği veriyorlar, Türkiye gibi kendi ayakları üzerinde duran bir ülkeye de ‘durağan’ diyor. Bu sefer ‘durağan’ demediler, notu düşürdüler. İstediğiniz kadar düşürün, Türkiye’nin gerçeği bu değil. Türkiye yatırımlarına, kalkınmaya devam ediyor. Siz Türkiye’nin gerçeklerinden uzaksınız. Bunların cebine 3-5 kuruş ekstra para koy, istediğin notu al, bunlar böyle çalışıyorlar. Talimatları nereden aldıklarını biliyoruz. Keşke şu ülkede siyaset kendi içinde birlik, beraberlik içinde olsa da aynı hedefe beraber yüklense” dedi.

Kredi derecelendirme kuruluşlarını yalancı çobana benzeten Erdoğan, “Bu kuruluşların işi, çobanlara hakaret olmasın da yalancı çobanın işine döndü. Türkiye ile ilgili o kadar çok yalan yanlış adımlar attılar ki artık kimse onları ciddiye almıyor. Bizim ölçümüz bu kuruluşların raporları notları değil, biz reel ekonomiye bakıyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.