Erkan Karaarslan’ı BND’mi kaçırdı?

Erkan Karaarslan’ı BND’mi kaçırdı?

Araştırmacı yazar Binnur Günay, sosyal medya hesabı twitter üzerinden Başkan Özlem Çerçioğlu’nun danışmanı FETÖ sanığı Erkan Karaarslan’a ilişkin açıklamalarda bulundu. Günay, Karaarslan’ı Alman istihbarat servisinin kaçırmış olabileceğini öne sürdü.

Başkan Özlem Çerçioğlu’nun danışmanı FETÖ sanığı Erkan Karaarslan’ın aniden ortadan kaybolmasını değerlendiren Günay, “Fetönün "karakutusu"nun kaçmasına zemin mi hazırlandı? Aydın'daki Fetöcü yapılanmayı merkez olarak kullandığı iddia edilen Karaaslan'ın yerel yönetimlerin değiştirilmesi sürecinde ortadan kaybolması, hesaplaşmalardan korkan ve bildiklerini konuşmaması için sistematik bir projeyle kaçırıldığı veya infaz edildiğine dair iddiaları gündeme getirirken, akıllara da bir yığın soruların gelmesine sebebiyet verdi” dedi.

Binnur Günay şu görüşlere yer verdi:

“Karaaslan'ın koyunu sonra çıkar oyunu. Fetönün "belediyeler imamı" olduğuna dair tutuklanarak cezaevine konulan Erkan Karaaslan geçtiğimiz günlerde 29 Eylül tarihinde "adli kontrol" şartıyla tahliye edilip tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Mersin 7.ağır ceza mahkemesinin verdiği tahliye kararının ardından adli kontrol şartıyla serbest kalan Fetö sanığı Erkan Karaaslan'ın aniden ortadan kaybolması gündeme oturdu. Aynı mahkemenin adli kontrol kararına yapılan itirazlar neticesinde Erkan Karaaslan'ın yakalama kararı almasının ardından Fetöcü Karaaslan'ın ortadan kaybolduğu iddia ediliyor.

binnur-gunay-001.jpg100'e yakın il, ilçe belediyenin sözde danışmanlığını yaparak Fetö'ye himmet paralarının aktarımını yaptığı ifade edilen Karaaslan bütün aramalara rağmen bulunamamış! Ne kadar ilginç değil mi? 14 aydan beri içeride olan Karaaslan, bir anda tahliye ediliyor, ardından itiraz ediliyor yakalama kararı çıkarılıyor ve kayboluyor! Fetönün "belediyeler imamı" ve karakutusu olarak adlandırılan bir haine "adli kontrol" şartıyla tutuksuz yargılanma fırsatı veriliyor ve o hain de bu fırsatı iyi değerlendiriyor. Özellikle CHP'li belediyelerden ve Ak partili belediyelerden elde ettiği paraların miktarı hala belirlenemedi. Konu üzerinde İçişleri Bakanlığı'nın tahkikatları devam ederken,"adli kontrol" gerekçesi üzerinden akamete uğratılıyor mu sorusunu akla getiriyor.

AYDIN'I MERKEZ YAPTI

Aydın'daki Fetöcü yapılanmayı merkez olarak kullandığı iddia edilen Karaaslan'ın yerel yönetimlerin değiştirilmesi sürecinde ortadan kaybolması, hesaplaşmalardan korkan ve bildiklerini konuşmaması için sistematik bir projeyle kaçırıldığı veya infaz edildiğine dair iddiaları gündeme getirirken, akıllara da bir yığın soruların gelmesine sebebiyet verdi. Karaaslan'ın BND ile ortak çalışmalar içinde olduğu iddiaları bir yana, CHP eski genel başkanı Deniz Baykal'a dönük "kaset kumpası"nda da rolü bulunduğuna dair iddiaların da bulunması, Karaaslan'ı kaçıranların Alman istihbarat servisi BND bu işin içinde mi sorularını akla getiriyor.

Fetönün "karakutusu"nun kaçmasına zemin mi hazırlandı? Bu zeminin hazırlanmasında kimlerin parmağı olduğu sorularına cevap bulunacaktır diye düşünüyorum. Erkan Karaaslan'ın bildiklerinden ve deşifre edeceği bilgilerden korkanlar sanırım hala içimizde. İçişleri Bakanlığı'nın bu Fetöcünün bağlantıları üzerinden belediyelere dönük dosyalarında sona doğru gelinirken Fetönün Karaaslan'ının ortadan kaybolmasının bir anlamı var mı? Bekleyip göreceğiz...”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.