Erkekler kahvehanesinin kadın çaycısı

Erkekler kahvehanesinin kadın çaycısı

İzmir’in Ödemiş ilçesinde üç çocuk annesi Hamide Oduncu, eşine destek olmak ve çocuklarına daha iyi bir gelecek sağlamak için kahvehane işletiyor, erkek müşterilerine çay servisi yapıyor.Yaşadığı maha...

İzmir’in Ödemiş ilçesinde üç çocuk annesi Hamide Oduncu, eşine destek olmak ve çocuklarına daha iyi bir gelecek sağlamak için kahvehane işletiyor, erkek müşterilerine çay servisi yapıyor.

Yaşadığı mahallede, işlettiği kahvehanede herkesin "Hamide Abla"sı olan Hamide Oduncu, 12 yıl önce arada bir eşine yardım etmek için ocak başına geçti. "Rüzgarlı Sokak" olarak bilinen Gazeteci Yazar Mustafa Erdal Sokak’ta, her sabah evlerinin altındaki kahvehaneye giderek eşine destek olan Hamide Oduncu, bir süre sonra tamamen iş yerinin sorumluluğunu üstlendi. İkisi kız üç çocuk annesi Oduncu, şimdi hem ocakta duruyor hem erkek müşterilere çay servisi yapıyor.

Önceleri müşterilerin bu durumu garipsediğini ancak sonradan alışmaya başladıklarını anlatan Hamide Oduncu, eşine destek olmak, biri üniversitede okuyan çocuklarına daha iyi bir gelecek hazırlayabilmek için çalıştığını söyledi. Kahvehanede erkeklerin dünyasına uyum sağlayan Oduncu, müşterilerinin kendisini aileden biri olarak kabul ettiğini belirtti.

Matbaacı komşusu Metin Dursun, "Hamide hanım karşı komşumuz. 12 yıldır komşuluk yapıyoruz. Onun kahvehanede bulunması bize huzur, temiz olması da güven veriyor. Kendi beğenmediği çayı bize içirmez” dedi. Kahvehanenin bir başka müşterisi olan Tamer Özçırak da, “Uzun yıllardır bu kahvenin müşterisiyim. Biz Hamide ablamıza alıştık. Kadın olması bizim için avantaj. Hem temiz hem de lezzetli çaylar yapıyor. Arada argo kelimeler kullanıyoruz ama o artık bizden biri. Artık pek yadırgamıyor.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.