Ermeni lobisi karşısında neden bir Türk lobisi yok?

Geçtiğimiz yıl Türkiye’de yayın hayatına başlayan FOX'un dijital platformu Disney Plus, Cumhuriyet'in 100'üncü yılı için çekilen, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatının anlatıldığı “Atatürk” dizisinin yayınlanacağını duyurulmuştu.

Cumhuriyet'in 100. yılı için hazırlanan, 29 Ekim 2023 tarihinde 6 bölüm olarak yayınlanması planlanan Atatürk dizisi, Ermeni diasporasının hedefinde yer aldı.

Amerika Ermeni Ulusal Komitesi (ANCA), Türkiye'nin kurucu Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret ederek, "Disney Plus'a elinde Yunan, Ermeni, Süryani, Keldani, Arami, Maronit ve diğer Hıristiyan şehitlerin kanı olan Türk diktatör ve soykırım katili Mustafa Kemal Atatürk'ü yücelten dizisini iptal etmesi için çağrı yapıyoruz" diye yazdı.

Çok geçmedi, bir gün sonra Aras Bulut İynemli'nin başrolünde yer aldığı ve yayın tarihi bile belli olan diziyi Disney Plus, Ermeni lobisinin baskısı ile yayınlamama kararı aldı.

Bu karar Disney Plus’a karşı Türkiye’de tepkiye yol açtı.

Siyasilerden tepkiler yükselirken, karşılarındaki Disney Plus olunca her olayda ahkâm kesen sözde Atatürk sever bazı sanatçılar sessizliğe büründü.

Olaya tepki gösteren birkaç sanatçıdan biri Sinan Akçıl oldu.

Akçıl “Oyuncu dünyasından çok cılız sesler çıkıyor. Bunun sebebi de Disney’e maddi umut bağlamaları. ‘Yarın bir gün Disney’le bir işimiz olur’ diye çok yüksek ses çıkartmak istemiyor birçoğu gördüğüm kadarıyla. Yarın Hz Muhammed'in filmi yapılmak istenir mesela buna da karşı çıkılır. Bir Türklüğün filmi yapılmak istenir buna da karşı çıkılır. Biz buna sessiz kalamayız. O yüzden herkesi en yüksek tepkiyi vermeye çağırıyorum” dedi.

Şahan Gökbakar’a; "Her konuda fikri var ama çıkarına dokunana dek… Sesin çıksın. Saldırı Atatürk'ün şahsında Türkiye Cumhuriyeti'ne" diyen AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi haksız mı?

CHP Grup Başkanı Özgür Özel de “Disney Plus’ın Atatürk dizisini yayından kaldırmasını kınıyoruz. Platformun bu tutumu en ağır şekilde karşılık bulacak” diye tepki gösterdi.

Ancak “Atatürk’ün partisiyiz” diye övünenlerin daha güçlü bir tepki vermesi gerekmez miydi?

Geçtiğimiz günlerde CHP’nin, Halk Tv ile arasında bir sözleşme olduğu ortaya çıkmış ve bu sözleşmenin CHP tarafından fesh edildiği basına yansımıştı. Yaşanan gelişmelerin ardından bazı CHP’li belediyeler Halk TV programını, CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem’in talimatıyla iptal etmişti.

Bu noktada soru şu:

Halk Tv’ye ceza kesen CHP yönetimi, “Atatürk'ün şahsında Türkiye Cumhuriyeti'ne saldırıya” boyun eğen FOX’a da ceza kesecek mi?

Disney Plus’a verilen tepkileri sonuna kadar destekliyorum. Bu tavır siyaset üstüdür. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını konu alan bu filmin gösterimine kısıtlama getirilmiş olması haksızlıktır.

Ülkemize yönelik bu tür saldırıların arka planında ABD’deki Ermeni lobisi var. Bu Ermeni lobisi ABD’nin yanı sıra AB ülkelerinde de oldukça faal…

Öyleyse bu soru da iktidar partisine gitsin:

Ermeni lobisi karşısında neden bir Türk lobisi yok?

Her şartta Türkiye’nin çıkarlarını korumalıyız. Türkiye yakın dönemde lobicilik faaliyetlerini geliştirmek zorundadır.

Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum