Erürker: “Yeni Türkiye, Ülkemizin Başkanlık Sistemi Üzerinden İnşasıdır”

Erürker: “Yeni Türkiye, Ülkemizin Başkanlık Sistemi Üzerinden İnşasıdır”

AK Parti Aydın milletvekili aday adayı Hakan Çağlar Erürker, “Yeni Türkiye, ülkemizin başkanlık sistemi üzerinden inşasıdır” dedi.AK Parti Aydın milletvekili aday adayı Hakan Çağlar Erürker, başkanlık...

AK Parti Aydın milletvekili aday adayı Hakan Çağlar Erürker, “Yeni Türkiye, ülkemizin başkanlık sistemi üzerinden inşasıdır” dedi.

AK Parti Aydın milletvekili aday adayı Hakan Çağlar Erürker, başkanlık sistemi Yeni Anayasa ve Yeni Türkiye’ye ilişkin görüşlerini açıkladı. Erürker: “Başkanlık sistemi, AK Parti eliyle gerçekleşen Türkiye’nin medeniyetini ihyasının kalıcı, nihai ve sürdürülebilir bir aşamaya taşınması vizyonudur. Milli iradenin ve nesillerimizin geleceğinin teminat altına alınmasıdır. Bu tarihi eşikte, bu davaya omuz vermek hepimize düşen bir görevdir” dedi.

Hakan Çağlar Erürker, konuşmasına başkanlık sistemini anlatarak şöyle devam etti: “21 Ekim 2007 tarihli Anayasa değişikliğiyle Cumhurbaşkanı seçme hakkının TBMM’den alınıp gerçek sahibine, milletimize verilmesiyle birlikte esasında parlamenter sistem yerinden oynamıştır. 10 Ağustos 2014 tarihinde Milletimizin yüzde 52 oyla Cumhurbaşkanı olarak milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan’ı bu göreve getirmesiyle parlamenter sistemde geri dönülemez bir noktaya gelinmiştir. Geriye inşallah milletimizin oylarıyla 7 Haziran 2014 genel seçimlerinde Yeni Anayasa temelinde Başkanlık Sistemine geçmek kalmıştır. Başkanlık Sistemiyle birlikte taşlar yerine oturacak ve Türkiye’nin önü açılacaktır. Yeni Türkiye Başkanlık Sistemi üzerinden inşa edilecektir. Zaman tersine akıtılamaz. Genel Başkanımız, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun da belirttiği üzere; ‘Doğru olan Başkanlık sistemidir. Türkiye en kısa zamanda bu çarpık yapıdan çıkacaktır. Bu sistemin doğasında olan çarpıklığı aşmak için, yeni bir anayasa ve yeni bir siyasal sistem demek gerekir. Başkanlık sistemi bunun üzerine oturacak; güçler ayrılığı, insan hak ve özgürlükleri teminat altına alınacak; öyle yeni bir düzen olacak ki bu yeni düzende halktan yetki almamış kimse otorite kullanamayacaktır’ Başkanlık sistemi, AK Parti eliyle gerçekleştirilen Türkiye’nin kendi medeniyetini ihyasının kalıcı, nihai ve sürdürülebilir bir aşamaya taşınması vizyonudur. Bu tarihi eşikte, bu davaya omuz vermek hepimize düşen bir görevdir. Başkanlık Sistemi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ya da AK Parti’nin projesi olarak düşünülmemelidir. Başkanlık Sistemi Türkiye’de yaşayan yetmiş sekiz milyonun ve nesillerimizin geleceğinin teminat altına alınması; Türkiye’nin ayak bağlarından kurtarılarak önünün açılması projesidir. Vesayet üzerinden şekillenen Milletimizin ve Devletimizin gelişmesine çelme takmak üzerinden yapılandırılan eski Türkiye artık bu Millete dar gelmektedir. 2023 ve 2071 vizyonu artık ülkemizde köklü bir sistem değişikliğine gitmeyi zorunlu kılmaktadır. Milletimizin ve Devletimizin tarihi akışı artık doğal seyrine dönmelidir. Başkanlık Sistemiyle ülkemiz tarih önünde yalpalamamaktan kurtulacak ve büyük Türkiye istikametini tayin edecektir. Türkiye’nin; gençlerimizin, kadınlarımızın, çocuklarımızın geleceğini; gece gündüz demeden çalışan ve üreten halkımızın emeğini çalan terör, darbeler, faiz lobileri, paralel çeteler geride bırakılacaktır. Bu tarihi eşiğin geçileceği noktada bu büyük dönüşümün parçası olmak, bu medeniyet davasına omuz vermek şereftir. Hakan Çağlar Erürker, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da bu medeniyet davasına emeğini ve sevdasını koymaya devam edecektir. Vesayetçi yapıların, Paralel örgütlerin bir daha seçilmiş iktidarları, millet iradesini ve demokrasimizi tehdit edememesi ve tarihin karanlığına gömülmesi için var gücüyle çalışacaktır”

“HALKIMIZLA İÇ İÇEYİZ VE MİLLETİMİZİN EMRİNDEYİZ”

Hakan Çağlar Erürker, konuşmasının sonunda Yeni Anayasa, Başkanlık Sistemi ve Aydın’a ilişkin değerlendirmeler yaparak Aydın Halkına çağrıda bulundu: “Milletimizin kendine ait demokratik, sivil, kucaklayıcı, kapsayıcı yepyeni bir Anayasa ihtiyacı kapsamında; icraatları engelleyen değil destekleyen, milletin önünde engel değil, milleti merkeze alan bir Yeni Anayasa için desteklerinizi bekliyorum. Türkiye’nin istikrarsızlaştırılması, yönetilememesi ve büyümemesi üzerine kurgulanmış paralel çetelerin, askeri darbelerin, kökü dışarda Devlet içine çöreklenmiş yargı, emniyet gibi vesayetçi yapıların, faiz - döviz ve enflasyon sarmalında Milletimizin kanını emen çıkar çevrelerinin tümden tasfiye edildiği; Başkanlık Sistemi üzerinden yükselen ‘tek bayrak, tek vatan, tek millet’ çatısı altında ‘milli birlik ve kardeşlik projesiyle’ iç barışını sağlamış, istikrarlı, demokrat, aydınlık, müreffeh ve huzurlu Yeni Türkiye’nin inşası için desteklerinizi bekliyorum. Son olarak, geleceğimizin Aydın olması için desteklerinizi bekliyorum. Aydın halkının 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde verdiği oylarla tarih yazacağını; Aydın’ın kalkınmasının, refahının önündeki tüm bariyerleri kıracağını şimdiden görüyorum. AK Parti bu seçim döneminde Aydın’da halkımızın teveccühüyle birinci parti olacak ve rekor oy oranıyla Başkanlık Sisteminin, Yeni Türkiye’nin inşasına omuz verecektir. AK Kadrolar olarak halkımızla iç içeyiz ve milletimizin emrindeyiz”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.